50è aniversari de la seva filmació a Cala Rajada


 


Gràcies a l’Associació Cinema Capdepera hem pogut revisitar la mítica pel·lícula Woman of Straw (La mujer de paja), enregistrada, en part, a Capdepera, Artà i Cala Rajada. Fou dissabte, 29 de novembre, amb més de mitja entrada, en què poguérem comprovar que la pel·lícula tenia un interès per ella mateixa. Gina Lollobrigida i Sean Connery es passejaren per Cala Rajada i durant unes setmanes esvalotaren el personal que els va veure passar fins i tot amb un “mosquito”, per fer de protagonistes d’un film fill de la seva època, però que conserva, com dèiem, un interès més enllà de l’estrictament antropològic.

Sens dubte, per als gabellins la vertadera protagonista de la pel·lícula és Madò Barruana, per molt que la seva actuació no duri gairebé ni un minut. Però si parlam de tot això avui és precisament perquè, a més de filmar-se per aquestes contrades, hi ha la seva presència, com també la del camió d’en Barruà, el seu marit.

No podem acabar aquesta petita crònica sense fer referència a la grandesa del cinema que, precisament per aquesta grandesa, necessita veure’s en pantalla gran i dins una sala a les fosques. Tots aquests ambients potser ara ja es poden reproduir en cases privades, o això pensen alguns, però la màgia del cinema necessita d’un cinema, i el de Capdepera ho és.