La Banda de Música, i les corals Gabellina i s'Alzinar ens estan acostumant, any rere any, a una gran festa de la música amb motiu de la seva patrona, Santa Cecília. I enguany van tornar respondre a les expectatives i ens van oferir un concert per emmarcar, del qual va gaudir un públic que  abarrotà l'auditori del Centre Cap Vermell, amb moltes persones que es quedaren sense poder-hi accedir per manca de localitats.

La formació instrumental que dirigeix Miquel Gayà només va interpretar una obra en solitari, per a obrir boca: l'obertura de la Cavalleria leggera, la celebèrrima composició de Franz von Suppé.  Tot seguit, i una vegada incorporades a l'escenari les dues corals, el mateix director va aprofitar per presentar, com fa sempre per Santa Cecília, les noves incorporacions a la banda, en aquest cas Lucía Herráez (clarinet) i Laura Lechón (saxo alt).



Igualment, va presentar la flautista Manuela Carusso, d'Itàlia, que durant l'estiu ha estat treballant a Cala Rajada i que s'ha col·laborat amb la formació, per bé que, una vegada acabada la temporada, té previst tornar al seu país.

 
La primera part del concert va ser eminentment operística, al voltant d'obres de Giuseppe Verdi: Aida (escena i gran marxa), Nabucco (cor d'esclaus), i La Traviata (brindis). Tres molt bones interpretacions de tot el conjunt, essent la darrera de les obres esmentades la més celebrada pel públic, amb Bàrbara Femenias i Pere Llabata com a solistes.

 
La segona part del concert es va centrar en el món de la sarsuela, amb obres molt conegudes del públic i, per tant, molt apreciades. De Katiuska (Sorozábal), ens regalaren una selecció que va incloure Todo es camino; Calor de nido; Rusita, rusa divina; La mujer rusa; Romanza de Katiuska i Cosacos del Kazan. Tot seguit interpretaren la Mazurca de las sombrillas, de Luisa Fernanda (Moreno Torroba). Vingué, a continuació, una selecció de El barberillo de Lavapiés (Barbieri), amb els temes Preludio y coro de majas, Entrada de Paloma, Caleseras, Duo de Marquesa i Paloma i Seguidillas manchegas. Aquesta part la van cloure interpretant el pasdoble Por la calle de Alcalá, de la revista musical Las Leandras (F.Alonso). Vicenç Nadal s'afegí als solistes abans esmentats, en aquesta part del  concert. I sense menystenir ni un bri el gran nivell que exhibiren banda i corals, diguem que poguérem detectar, en alguns dels temes d'aquesta segona part, petites vacil·lacions en les entrades de la massa vocal, mínims desajustaments que en cap cas tingueren una incidència significativa en el resultat final.

Ja per acabar, arribà l'apoteosi amb la interpretació de l'Himne a Capdepera, de Pastor i Orpí, acollit molt calorosament pel públic, amb una prolongada ovació. Aquest, el públic, es mostrà molt generós al llarg de tot el concert, premiant efusivament cadascuna de les interpretacions. Miquel Gayà i Elionor Gómez-Quintero, els directors de les formacions participants, saludaren al final, amb músics i cantaires posats d'em peus, davant un auditori satisfet.

 
Tots plegats ho brufaren amb xocolata, ensaïmades i cava. I a nosaltres no ens resta sinó dir: que sigui per molts d'anys. Enhorabona.