Tomeu Moll exposa al cafè Segle XII, fins dia 25 de gener







  Diuen que el títol d’una novel·la, d’alguna manera, vendria a ser la síntesi màxima de la història que s’hi conta i, per tant, la tria d’aquest títol és sovint tant rellevant. Això ve a tomb del títol triat per a la nova exposició de Tomeu Moll, que aquests dies podeu veure en el Bar Segle XII. “Una passa més”, al nostre parer, sintetitza prou bé les intencions d’aquest artista i n’explica el seu moment creatiu.

 

En Tomeu Moll ens va sorprendre amb una primera exposició en el Cafè 3 (que, per cert, degué sorprendre el mateix autor, tota vegada que la totalitat de les obres fou adquirida per un sol col·leccionista), especialment per la tècnica emprada: pintar amb fils, una forma d’expressió inèdita per les nostres contrades. Aleshores tots n’admiràrem la minuciositat dels treballs i el sorprenent resultat obtingut.

 
Posteriorment, una segona mostra dels treballs d’aquest “pintor” pogué ser vista en el Centre Melis Cursach, incidint en el mateix procediment de realització. Ara, en la tercera exposició, en Tomeu Moll ha fet aquesta passa de què parlam i, sense abandonar els fils – que, certament, domina cada vegada més – ha afegit l’arena als materials amb què treballa, i  sembla que s’hi sent igualment còmode. En alguns temes, ha jugat amb els dos materials i els ha barrejat, en altres s’ha mantingut fidel als seus fils estimats, i finalment, en una tercera possibilitat, s’ha expressat exclusivament amb l’arena pintada. Des de retrats de cares conegudes fins a paisatges locals, passant per temes de caire abstracte, aquest creador gabellí, com ens confessà en la inauguració del passat divendres dia 3, sembla haver iniciat una evolució permanent que ni ell mateix sap fins on el pot dur. Estarem a l’expectativa.

 
Els que s’acostin al Segle XII abans de dia 8, tendran com a regal de Reis un descompte del 20% en les obres que adquireixin. D’altra banda, i això sí que és una notícia important, en Tomeu Moll se’n durà el seu material a Barcelona, on exposarà a partir del proper 31 de gener, concretament a la Sala Turquesh. Exposició aquesta de la qual, com no, també vos mantindrem informats.

Endavant, Tomeu!