Magnífica acollida a les interessants activitats per a infants i pares



Abans d'inaugurar l'exposició (2 de juliol) l'Ajuntament havia previst visites escolars a l'exposició tot just començar el curs. La vaga general de tres setmanes ha alterat el calendari de manera que ha estat impossible que tots els alumnes del CP S'auba i S'alzinar visitasin l'exposició. Per aquest motiu, el departament de cultura ha proposat la visita voluntària i per grups d'edats els dies 11 i 12 d'octubre.

Al llarg d'aquests dos dies han passat més de 100 infants i joves del municipi que han fet una visita guiada i se'ls ha proposat una activitat de dibuix una vegada realitzada la visita. A totes les visites hi ha estat present Gustavo, amb qui els nins i nines han pogut parlar amb ell i fer-li tota casta de preguntes. Tota una experiència que no oblidaran fàcilment.



El divendres matí, visità l'exposició els dos grups de infantil 4 anys del CP S'auba, ja que hi tenien un interès molt gran ja que fan un centre d'interès de la seva obra.



Els infants de 4 anys gaudiren amb els divertits personatges de Gustavo.



A l'horabaixa, els nins i nines de l'escola viva s'afegiren al grup de 10-12 anys. La conversa amb l'artista fou molt enriquidora.





Gustavo seguí amb interès l'activitat pictòrica dels joves visitants.



El dissabte continuaren les visites guiades amb els grups de 3 a 6 i de 7 a 9 anys. Els al·lots s'ho passaren d'allò més bé i els pares escoltaren les explicacions d'igual manera participant d¡aquesta activitat familiar.





Colors, formes, personatges, tècniques, significats sorgiren de la visita guiada de forma lúdica.



Si les preguntes a Gustavo foren de tota casta, les seves respostes no fugiren del tarannà habitual, fent les delícies dels infants.



Amb el darrer grup, Gustavo els sorprengué plantejant-lis fer un dibuix col·lectiu. L'artista inicià un dibuix que cada un dels nins i nines tenia que continuar.



L'activitat fou molt engrescadora.



Una vegada tots havien fet la seva aportyació al dibuix col·lectiu el colorejaren.



L'activitat s'allargà més del previst i els pares contemplaren bocabadats el seu desenvolupament i departiren amb Gustavo alguns comentaris.



A la recepció del Cap Vermell estan exposats aquest dibuix col·lectiu i una selecció de la resta. Un bell homenatge a Gustavo.

Tots els participants marxaren encantats amb l'experiència que segurament tendrà continuitat al llarg del curs, ja que molts cursos que teneien prevista aquesta activitat convidaran a Gustavo a visitar la seva escola. Un bell punt i final d'aquesta exposició que al llarg de tot l'estiu ha fet de Cala Rajada un referent cultural de l'illa.