Una aproximació a la vida i l'obra d'Antoni Maria Alcover



El dijous dia 21 arribà a Capdepera l'exposició itinerant "L'honor de les paraules", una mostra al voltant de la figura de qui és considerat l'apòstol de la llengua catalana, mossèn Antoni M. Alcover, el canonge de Santa Cirga. Aquesta mostra s'endegà l'any passat, amb motiu del  150è aniversari del naixement d'aquesta figura cabdal de la nostra cultura, enmig dels actes que es posaren en marxa per a commemorar l'efemèride i com una iniciativa del Consell de Mallorca.

Després d'haver-se pogut veure a La Misericòrdia, a Palma, i de passar per Manacor, el Centre Cap Vermell és el primer espai que acull aquesta exposició comissariada per Gabriel J. Manila i dissenyada per Jaume Falconer. A la inauguració hi assistí la directora insular de Cultura del Consell de Mallorca, Catalina Sureda, que va estar acompanyada pel batle Rafel Fernández, la regidora de cultura, Carme Corraliza, i distints membres de l'equipc de govern municipal.

A banda de fer-nos un tast de la peripècia vital de mossèn Alcover, la mostra ens apropa a les dues obres cabdals d'aquest personatge: el recull de les Rondaies Mallorquines, que arreplegà sota el pseudònim de Jordi des Racó, i el Diccionari Català-Valencià-Balear, un autèntic monument lexicogràfic que, encara ara, causa l'admiració de tots els que s'hi endinsen. Maria Àngela Melis, tècnica del Servei d'Assessorament Lingüístic de l'Ajuntament, va ser l'encarregada de guiar els assistents per les interioritats de l'exposició.



La Biblioteca de Cala Rajada ha aprofitat l'avinentesa per exposar un recull d'exemplars de les distintes obres d'Antoni M. Alcover, així com de l'extensa bibliografia que se n'ha generat al seu voltant. A més, s'han organitzat una sèrie d'activitats paral·leles, a saber: el proper dia 6 d’abril hi ha una visita a la institució pública Antoni M. Alcover i a Santa Cirga; també tendrà lloc un cicle de contar rondalles a la Biblioteca de Cala Rajada, i per acabar, una conferència anomenadaAntoni M. Alcover: una passejada pel món de les rondalles.



"L'honor de les paraules" és una mostra que podeu visitar fins dia 19 d'abri, de 17 a 20 hores.