La representació de "Les llargues nits a Can Sales" al Teatre de Capdepera, tot un èxit




Amb una bona entrada, es representà al Teatre de Capdepera, l'obra  "Les llargues nits a Can Sales", en el marc de la celebració del Dia de la Dona Treballadora.



Abans de l'inici de l'obra, les regidores Ivon Renaud i Carme Corraliza en van fer la presentació. Acte seguit, Maria Antònia Oliver, presidenta de  l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca, i la gabellina Magdalena Nebot van dirigir unes paraules als espectadors, comentant la seva experiència personal i  familiar, i la d'altres dones gabellines, al voltant de  la presó de Can Sales.









Acabades les presentacions, els espectadors van poder  gaudir de la magnífica representació, adaptació del llibre Dones Republicanes de Margalida Capellà, sota la direcció de Toni Galmès i l'actuació de Mercè Sancho de la Jordana, Rosa Serra i Francesca Vadell. Magnífica i solvent actuació, hem de dir.

"Les llargues nits a Can Sales" presenta els testimonis de tres dones que visqueren el drama de la presó de Can Salas a Palma, després de la Guerra Civil. Amb les seves paraules ens van descobrint la seva història personal i ens aporten detalls de la vida quotidiana de la presó. Margalida  Capellà, la narradora, basteix el fil argumental i indaga les circumstàncies de la mort de la dirigent Matilde Landa.


Amb un textos molt poètics i una gran sobrietat en la posada en escena, l'obra no defuig l'intens dramatisme propi de les vicissituds que van patir les protagonistes de la història.













L'actuació va ser llargament aplaudida.