El llibre " La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey" va agradar molt

Divendres 23 de febrer la Biblioteca de Capdepera va acollir la tertúlia literària al voltant de l'obra de Mary Ann Shaffer " La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey". A la guia de lectura facilitada per les bibliotecàries s'ens informa que l'obra, única obra de l'autora, que havíem de comentar va ser acabada per Annie Barrows una neboda. Mary Ann va treballar com a bibliotecària i llibrera i al setanta anys es decidí escriure aquest llibre que no arribà a acabar. 



L'opinió de tots els participants va ser molt positiva, la novel·la va agradar força tant pel seu estil, muntant al voltant de tota una xarxa epistolar de diversos personatges que van perfilant una història, més aviat un conjunt d'històries que se centren en l'ocupació nazi de la petita illa del Canal. Tots coincidiren que l'obra planteja molts de temes des d'un caire molt humà que fa que inclús juga amb l'humor en situacions molt dramàtiques.



Acabat el comentari en Joan Cabalgante va fer un tast del seu llibre "Lírica de contraband", recitant dues poesies triades per les biblotecàries. també  vam comptar amb la visita de la bibliotecària d'Artà, ja que en el municipi veïnat posen en marxa un club de lectura i volia veure de primera mà el funcionament del club de lectura gabellí.



Després de recordar moltes anècdotes i paràgrafs, personatges i situacions de la novel·la vam passar a la part gastronòmica, aportada pels participants, en la que la patata va tenir un protagonisme especial. Evidentment seguírem parlant del llibre, però ja d'una forma més distesa.



El pròxim llibre serà "La casa del propòsit especial" de l'irlandès John Boyne, autor, entre d'altres, de la celebrada novel·la "El noi del pijama de ratlles". Els llibres els podeu recollir a les biblioteques de Capdepera. La data prevista per la propera reunió és el dia 19  d'abril.