Divendres dia 17 de novembre l’escriptora Ana Granados va presentar la seva novel·la Galimatías, abrigos y golondrinas a la biblioteca de Capdepera, acompanyada dels seus amics i de lectors assidus a la biblioteca. La presentadora va ser Estrella Ferrer Escanero, qui al mateix temps va ser la dissenyadora de la magnífica coberta del llibre. Sobre la taula hi havia un meravellós centre de flors.

Primerament, Granados és una escriptora gens primerenca, que ja havia rebut alguns premis de narrativa. Ella és una autora llicenciada en Filologia Hispànica, professora a un institut de secundària a s’Arenal, de fet els seus companys del centre també vingueren a la presentació del llibre. Com bé es comentà a la presentació, sense voler descobrir l’entrellat del llibre, Galimatías treu a la llum una història romàntica on l’amor forma part del tema principal, amb certes gotes de sensualitat, sense caure en relacions de sexe explícit. El llibre sorgeix arran d’un procés d’escriptura durant el temps de pandèmia.

Seguidament, i després que la presentadora amb una gràcia subtil expliqués el procés creatiu de la novel·la va donar pas a la veu de la novel·lista. Tot i no haver-hi un aforament excessiu, la nova biblioteca de s’Escorxador s’omplí d’amics i coneguts, però no s’ha d’oblidar que la presentació de Palma comptà amb unes 200 persones, i és que les habilitats socials de l’autora són molt grans, independentment de la seva destresa com a escriptora. El llibre són 288 pàgines de passió amorosa, on s’elabora un teixit argumental conduït per personatges com Aitana, James o Robert, que donen títol a cada un dels capítols.

Finalment, l’autora explicà com s’havia decidit a publicar amb l’Editorial Balèria, conduïda per l’incombustible Guillem Rosselló Bordoy. Després hi va haver uns moments per continuar la tertúlia en petits grups, mentre s’aprofitava la calidesa d’una biblioteca que darrerament ha acollit ja unes quantes presentacions, esperem que no siguin les darreres. De moment, només cal donar-li l’enhorabona a Ana Granados per aquesta Òpera prima, de narrativa àgil i de categoria.

Joan Cabalgante i Guasp