Gran interpretació al Castell de Bellver amb les entrades exhaurides.



El segon concert del cicle «Estius Simfònics» de l’OSIB tengué com a protagonista a la Petita Simfònica, en el Castell de Bellver, el 6 de juliol, a les 21.30 hores. Interpretaren un programa en el qual destaca el Concert per a piano (mov. 1) de Grieg i el Concert per a violí núm. 1 de Bruch amb els joves solistes mallorquins Liam de Paor (piano) i Carme Alzina (violí). El concert es completa amb l’obertura d’El barber de Sevilla de Rossini i Guia d’orquestra per a joves de Britten, amb la narració de Pere Estelrich i dirigit pel mestre titular Pablo Mielgo.

Na Carme Alzina ho brodà i mostrà una maduresa a l'escenari de professional. Al final del concert tot foren felicitacions i propostes per a nous concerts. 

Enhorabona!

La Simfònica aposta per les noves generacions amb joves participants en la temporada d'estiu i el protagonisme escènic de la Petita Simfònica. El projecte, adreçat a estudiants de música d’entre 11 i 18 anys, té com a objectiu difondre la música simfònica amb una experiència única amb l’Orquestra Simfònica Illes Balears. En aquesta edició participaran un total de 40 infants (9 violins, 4 violes, 3 violoncels, 2 contrabaixos, 2 flautes, 2 oboès, 2 clarinets, 2 fagots, 2 trompes, 2 trompetes, 3 trombons, 6 percussió i 1 arpa). Na Carme ja havia format part d'aquesta formació.



La violinista Carme Alzina, exmembre de la Petita Simfònica, interpretà el Concert per a violí núm. 1 de Bruch. És una de les peces més conegudes del compositor i es considera una de les més populars del repertori romàntic alemany. 



Aquesta és la crítica de JA Mendiola a l'ARA BALEARS:

"El segon torn va ser per a Carme Alzina, dinou anys, ja estudiant a Salzburg, interpretant el Concert per a violí núm. 1, en sol menor, Op. 26, de Max Bruch. Una peça que no ha transcendit el que segurament mereix, tot i que ser coetani de Brahms, Schumann o Mendelssohn no ho posa fàcil a ningú. Però compartien alguna cosa més que edat i talent, hi havia una altre nexe entre ells, per persona interposada. Aquest no era altre que el més famós i valuós violinista del seu temps i de molts altres, Joseph Joachim. Ell va ser l’encarregat de l’estrena dels més famosos concerts per al seu instrument. Ell va ser qui va dir que, per sobre de tots, el de Bruch era “el més ric i seductor”. Carme Alzina, amb la seva tria, va posar el llistó al més amunt possible i, com el seu company, ja ho va anunciar des del Preludi, per tot seguit emprendre l’escalada amb un solo molt vigorós. Tant, que va patir un problema mecànic a l’instrument que va fer que tot comencés de bell nou. Un da capo amb el natural neguit de si tornaria a passar. Però no. Alzina es va sobreposar a una situació força difícil i va treure el millor del seu talent. Mostrà l’exhuberància de l’adagio en tota la seva esplendor i així fins a arribar al tercer moviment, amb el qual va haver de desplegar tot un ventall de virtuosos equilibris d’una peça tan rica com alambinada".



Una gran vetllada musical a Palma que ja havia posat el "no hi ha entrades" fa molt de temps. Esperam veure-la per aquí aviat, violí en mà.

L'orquestra simfònica va enregistrar un minut d'un assaig i està a facebook:
https://www.facebook.com/watch?v=694649219158751&locale=pt_BR