La investigadora i psicòloga, fortament vinculada a Capdepera i Cala Rajada, fundarà el seu propi grup de recerca independent, YVORI a Alemanya














La UIB (Universitat de les Illes Balears) li ha fet una entrevista per impulsar aquesta jove investigadora, que pretèn demostrar que escoltar veus o sentir-se perseguit no és estrany entre els joves. Però, després això pot comportar problemes a l’edat adulta. Les experiències psicòtiques en adolescents són el focus d’estudi de la doctora Mar Rus-Calafell, que va rebre el premi Sofja Kovalevskaja de la Fundació Alexander von Humboldt i ha escollit el centre d’investigació i tractament per a la salut mental del RUB com a institut amfitrió. Amb el premi Sofja Kovaleskaja, dotat amb fins a 1,65 milions d’euros, Mar Rus-Calafell fundarà el seu propi grup de recerca independent: el Young Voices Research and Interventions Group, o Yvori Group en definitiva.

Seguidament, dir que des de petita, Mar Rus manté un fort vincle amb Capdepera, i coneix i estima els paratges i la gent que ens envolten. Amb el seu estudi ajudarà a millorar el coneixement dins aquesta branca científica tan preocupada per aquests tipus de trastorns en adolescents. Maria del Mar, té com a referent la universitat on va estudiar, on encara manté contacte amb el professorat que la impulsà a seguir els estudis que s’encetaren el 2002 i acabaren a la mateixa facultat el 2007. També va treballar en la unitat de salut mental de l’hospital d’Igualada. Després d’una estada a la Universitat de la Sorbona (París), el 2013 va començar a treballar com a psicòloga clínica i investigadora al Maudsley Hospital i a l’Institute of Psychiatry del King’s College, de Londres. El premi concedit duu el nom de la 1a catedràtica d’universitat del Nord d’Europa i és un dels premis de recerca més ben dotats del país i només se’n donen vuit d’un total de cada dos anys. El premi és un reconeixement a la seva trajectòria, però per a ella també ha estat tot un honor rebre’l.

Finalment, aquest premi li servirà per a crear el seu propi grup investigador i per establir-se en el sistema d’estudi alemany, alhora que també serà útil per adquirir material per al laboratori i eines per a la investigació. Des de Cap Vermell li donam l’enhorabona i li desitjam tota la sort del món!

 

Joan Cabalgante Guasp