Documental sobre el viatge emocional de Margalida, amant de Salvador Puig Antich i protagonista de la cançó 'A Margalida' de Joan Isaac


El projecte és un documental creatiu que va néixer a partir del misteri d'una cançó clau en la lluita antifranquista dels anys 70 a Espanya. La cançó es titula 'A Margalida' de Joan Isaac i parla d'una dona desapareguda. La lletra diu “no sé on ets, Margalida”, però, qui és Margalida? Margalida Bover va ser l'amant de Salvador Puig Antich, el jove anarquista conegut per ser el darrer condemnat a mort per garrot vil per la dictadura de Franco. Ell tenia 24 anys i ella 21. Nosaltres hem anat a la recerca de Margalida, qui ja no està perduda, és a Mallorca i té 66 anys; ha estat molts anys desapareguda però ara vol parlar i fer un viatge físic i emocional amb nosaltres, una espècie de catarsi per tancar ferides i com sol dir ella, concloure el cercle.

Margalida és un projecte que creim necessari avui dia per les ferides obertes del franquisme i per parlar de les històries personals més que dels grans herois. Però, sobretot, Margalida emociona perquè el que explica és, per damunt de tot, una història d’amor i supervivència.

L'equip que ha fet possible aquest documental manifesta: "la idea de realitzar un projecte professional ha estat un repte. Vàrem creure que aquesta història es mereixia ser la nostra primera pel·lícula documental. Aquesta idea s’ha anat transformant en un treball delicat, fruit de moltes hores de dedicació, una enorme curiositat i ganes d’explorar les nostres capacitats creatives".

'Margalida' és una idea original de Constança Amengual, Francesca Mas i Joan Lluís Oliver, dirigit per Francesca Mas i Constança Amengual i produït per Novembre Films (productora que acabam d'engegar amb aquest projecte). Tots estam formats en l'àmbit de l'audiovisual i cinema i tenim experiència en vídeo, televisió, premsa i comunicació.