La Coral Gabellina i la Coral s'Alzinar ens regalaren
                                                un molt bon concert de música popular




A la mateixa hora que en el Centre Cap Vermell tenia lloc la Nit Solidària, a l'església de Cala Rajada actuaven la Coral Gabellina i la Coral s'Alzinar. Aquesta simple coincidència ja diu molt de la coordinació que en matèria cultural campa per aquest poble. Se'ns pot dir que el concert coral del qual ens ocupam en aquesta crònica era cosa del departament de Turisme i anava adreçat a un públic bàsicament de fora, però atesa l'experiència del Mes del Turista, ja es podia preveure que passaria el que va passar: que de turistes n'hi havia molts pocs i que l'escàs públic que assistí al concert era majoritàriament del poble. S'han demanat per què passa això, els organitzadors? En fi, parlem de música!

No descubrirem ara i aquí dues formacions amb tan llarga trajectòria i tan conegudes dels nostres lectors. Diguem, d'entrada, que de la mà d'Elionor Gómez-Quintero, els dos cors ens oferiren un concert precisament pensat per a un públic estranger.

La Coral Gabellina ens regalà una sèrie de temes de la música popular de distints països, de França a Mèxic, passant per Israel, i l'agrupació, amb l'acompanyament musical amb què sol actuar generalment, va cantar a un molt estimable nivell. Aquest cor, perfectament consolidat en unes prestacions de molt bon gustl, no decep mai, i en aquesta ocasió tampoc no ho va fer. Molt bé. 





De la seva banda, la Coral s'Alzinar ens recordà els seus orígens, amb una actuació a capel·la, interpretant un seguit de cançons populars mallorquines, amb el farciment d'alguns temes de música tradicional catalana. Com si no haguessin passat més de 30 anys. Però sí que han passat, i aquells temes que S'Alzinar interpreta des de fa més de tres dècades, ara sonen més empastats, més afinats, més matisats. I és que el temps no passa debades, i en aquest cas ha passat per bé.





Bé, tot i la descoordinació organitzativa i el públic escàs, els assistents pogueren gaudir d'una molt bona vetlada de música coral, a càrrec d'unes agrupacions que sempre ve de gust escoltar. I que no sigui la darrera vegada.