Bon concert i clima de germanor entre les dues formacions


No són gaire habituals les formacions corals exclusivament femenines, i menys encara que se'ns doni l'oportunitat d'escoltar-ne una en directe. Però això és el que ha passat aquesta setmana, tant a Capdepera com a Cala Rajada. Primer va ser el dimecres, en què el cor Cantemus oferí una audició a la capella del Castell, i el divendres, ja d'una manera més formal, amb una actuació en el Centre Cap Vermell, aquesta en companyia de la nostra coral S'Alzinar.
De la primera d'aquestes actuacions ja n'havíem fet referència en aquesta mateixa pàgina, i ara ens ocupam de la segona. Com dèiem, la gent de S'Alzinar va exercir d'amfitriona i compartí escenari amb les cantaires alemanyes. El cor local ens oferí una de les seves partitures emblemàtiques, la Misa Criolla, d'Ariel Ramírez, amb l'acompanyament instrumental habitual, que dóna a la peça la seva major autenticitat. I com sol ser habitual també, els nostres cantaires n'oferiren una interpretació més que correcta. No cal dir que la direcció va estar en mans de la titular, Elionor Gómez-Quintero.


La coral Cantemus procedeix del municipi de Naunheim, enclavat en el districte de Mayen-Koblenz, a la regió Renània-Palatinat de l'oest d'Alemanya. Trenta dones d'edats compreses entre els 18 i 98 anys integren aquesta formació que encetà la seva actuació a ca nostra amb el tema-insígnia del cor: "Cantemus", de Lajos Bardos. Després arribà un repertori variat que, en tot cas, es va decantar per la música contemporània, amb temes tan populars com "Sister Act", o d'altres de marcat accent llatí, com el "Que se venga la gente". Exercí les funcions de direcció i d'acompanyament, a la guitarra i el piano, Christoph Hilfrich. El conjunt va sonar perfectament afinat i cadascuna de les seves intervencions va provocar l'apluadiment unànime del nombrós públic que pràcticament omplí el recinte.





Com a colofó del concert, les dues corals interpretaren conjuntament la cançó popular mallorquina "Pitgen sa neu", segons harmonització de Baltasar Bibiloni. Dirigí aquesta tema, Christoph Hilfrich.






I per a arrodonir la vetllada, els amfitrions oferiren a l'agrupació alemanya un refresc propi de la terra: llet freda, ensaïmada i, com no, una copa de cava per a desitjar-se noves trobades en un futur més o manco immediat. De manera informal, les dues corals continuaren cantant temes dels repertoris respectius.

Una gran festa. Vos en deixam dos petits tasts més: