Volem el tren i no que ens arrosseguin per terra amb polítiques provincianes dels senyorets de Palma i Manacor!











Volem el tren! Què voleu vosaltres? Que venguem a la vostra ciutat cega i sorda a posar-vos el pot de vaselina damunt la taula del vostre despatx de polític oportunista? Què voleu? Deixar-nos la terra aixecada i els expropiats de la Part Forana amb dos pams de nassos?
Senyors o senyorets, tant d’una banda com de l’altra, deixau de rovegar pa blanc per escoltar de veres les persones que també viuen en aquesta illa, que per cert no és vostra! Deixau de fer veure la vostra inventada balearització mostrant-vos propers amb Formentera, Menorca i Eivissa venent la imatge de govern magnànim, quan aquí a Mallorca l’únic que compta és Palma, Palma i l’invent hipòcrita d’Illes Balears.
A la Part Forana no ens importa solucionar els nostres problemes tot solets, tal vegada perquè n’estam avesats i a diferència de vosaltres ningú no ens va ensenyar a encletxar cebes. Però això sí, no vengueu a riure-us de nosaltres i a emprar-nos com si  fóssim productes d’un sol ús.
“Ho saben els negres” -com diria un serverí- que les obres del tren estan paralitzades perquè segons el govern de torn no hi ha duros”.  En Mates, na Munar -sa senyora U- i resta de molts honorable lladres només tornaran els duros que ens han robat a tots quan Mallorca sigui un llogaret de rics forans tipus Mònaco, perquè, clar, aquesta genteta només amollen duros quan poden invertir-los.
Després hi ha la figura del ca apallissat, l’homenet de vila aspirant a ésser un senyor a qualsevol preu, a passejar la palangana als seus amos, el llepa que ens ha perjudicat i molt... parlam del batle de Manacor, que ha embossat tot el que ha volgut el projecte del tren  important-li una merda els altres pobles implicats de la comarca de Llevant.
Però el PSOE de Ciutat i el PSM de Ciutat, amb les seves polítiques  dretanes disfressades de mallorquinisme de postal i pintades per les seves paraules esquerranes que se les enduu el vent en els seus discursos, no han estat capaços de fer res en aquest quatre anys, sempre donant prioritat i veu de comandament als senyorets de Ciutat... Tant fa que es diguin Calvo, Armengol, Bauzá o la resta de vianants de Jaume III.
Des dels principis de la humanitat els poderosos han volgut fer de menys i fermar el poble perquè saben que el poder real resideix en el poble. La història es repeteix i nosaltres en aquest sainet som l’actor mut que fa riure amb les seves mancances o la part del públic asseguda al galliner.
El poble és el poder, la gent, els treballadors, els que segueixen la travessia de la vida  acatant les injustes declinacions dels poderosos aferrant-se a la màxima de “si són més que paguin ells i són més fàcils de recaptar”.
El poble, doncs, va demanar un tren, no havíem demanat res mai ja feia  molts d’anys a la Part Forana. Uns vengueren i ens prometeren el sol i  la lluna per poder guanyar vots i sentir-se com a esquerrans en la lluita  tipus l’esperit de sa Dragonera, quan -com he dit abans- no saben ni encletxar cebes.
Després resulta que de cada 3 mallorquins 2 voten el PP i més d’un diu mentides. Torna el Sèptim de Cavalleria amb el general Caster al capdavant decidit a exterminar tots els indis i els seus
estranys dialectes, perquè els del mariol·lo amb una sargantana dibuixada no han tengut el que ha de tenir un home com cal per dur a  terme polítiques vertaderes i per a tots, fent creure com un  contacontes que estan fent feina amb un projecte de país de postal. I dic això perquè, on hi ha la suposada MALLORCA? quan tothom plora la mort d’una televisió nascuda de la matriu de la princesa i després ningú, absolutament ningú, vol reflotar-la en realitat? On són les empreses privades i els grans mallorquins de pro que disposen per agafar el bou per les banyes i invertir en el projecte de TVM? Què hem d’esperar,  que el govern de torn ens posi els duros per fer allò en el que creim?
No, som nosaltres mateixos que hem de fer tot el possible i impossible per treure les coses endavant, com per exemple fer que aquesta petita empresa de comunicació, pagant els imposts i les factures per compta pròpia sense plorar als inversos
de la llengua i del país, surti a la llum.  La qüestió del tren és un projecte nostre, reclamat per nosaltres, per la gent del poble, fora demanar res a ningú ens organitzàrem i sortírem a caminar per damunt les vies menjades de rostoll fora esperar que vinguessin a netejar-nos el camí.
Els duros són vostres, senyors de Palma, però el camí és nostre.
I aquí, des d’aquestes línies, advertim als senyors de les clenxes que això no pot acabar així. Per començar, advertir al batle de Manacor i al nou president que  Mallorca està cansada de dependre de decisions d’un sol home per poder evolucionar o millorar com a societat. I que les obres  inacabades de la via de circumval·lació haurien d’ésser motiu de vergonya
per a una classe política llombrígola, provinciana, feudalista  (políticament). Son Servera, Sant Llorenç, Capdepera i Artà haurien de donar un  cop de puny damunt les taules del que ens atraquen com si visquéssim  darrere una tanca. Volem el tren!, que és més nostre que la vostra  Mallorca folklòrica que feis servir per sentir-vos falsament mallorquins.

Manel Ismael Serrano Servera