Jo tampoc...




   Per mitjà d’Internet he rebut un correu d’una “iniciativa ciutadana” que té el suggerent nom de JO NO vot corrupció. No sé d'on surt , ni qui hi ha al darrere, però  just pel fet de convidar a una reflexió personal sobre aquest tema ja s'ho paga comentar-la. Al seu escrit de presentació, fa una declaració de principis:
   “Davant el constant degoteig de casos de corrupció que han anat sortint al llarg dels darrers anys i que afecten diferents agrupacions polítiques, un conjunt de ciutadans s’ha vist en l’obligació moral de dur endavant aquesta iniciativa de conscienciació ciutadana.
  En un moment o un altre aquests polítics han governat la nostra Comunitat i per tant, administrat, però també malbaratat, espoliat i robat els nostres dobl
ers”.
   D’entrada no crec que cap persona voti conscientment “corrupció”, ni a "corruptes". Inclús vull creure que tots els partits, quan fan les llistes, integren persones que tenen una veritable vocació de servei a la comunitat, al manco la gran majoria, per bé que a totes les cistelles pot haver-hi una poma podrida. Del meu redol, per molt contraria que sigui l'opció política als meus ideals, me costa creure que algú se presenti com a candidats per treure benefici econòmic personal.



   El fet és, però, que un dia rere l’altre els diaris i els informatius de ràdio i televisió ens ofereixen un degoteig de polítics implicats en casos de corrupció (els empresaris, ara per ara, passen sense gaire publicitat). Aquesta Comunitat duu camí d’establir un autèntic rècord d’imputats.
Dissortadament, la corrupció és mala d’eradicar. Inclús pot resultar impossible eradicar-la totalment i, per tant, cal crear mecanismes  que permetin combatre-la. En aquest sentit, haurien de ser els partits polítics els primers a donar exemplars, però no és així. Cada vegada que surt un nou cas, la primera reacció és dir que el partit (al qual pertany el presumpte corrupte) és perseguit per la fiscalia o per certs jutges. Bastin com  a mostra les declaracions del senyor Ramis, president del PP, en el darrer cas. Declaracions del tot lamentables, ja que tira la pedra i amaga la mà (Quins són els jutges que segueixen els dictats del govern?, En té proves? I si en té, per què no ho denúncia?)
http://dbalears.cat/actualitat/balears/el-pp-diu-que-hi-ha-jutges-i-fiscals-que-actuen-a-les-ordres-del-govern-central.html

  Mentre els caps dels partits no tinguin voluntat de ser exemplars amb els qui s’aprofiten del càrrec en benefici propi o del partit, mentre no funcionin mecanismes eficaços per impedir (o almanco per detectar a temps) la corrupció, mentre hi hagi la prescripció d’aquest tipus de delicte, mentre la justícia sigui tant lenta, mentre..., sentirem parlar d’aquesta  xacra, i encara hi haurà botxins que es faran les víctimes. O partits que pretendran que les lleis siguin a mida dels seus interessos.
   Per acabar, només em queda afegir que “aquest grup de ciutadans té l’esperança que encara sigui possible trobar uns polítics dignes per ocupar les nostres institucions, per això han engegat aquesta campanya de JO NO, perquè no volen combregar amb els polítics que no miren per l’interès de tots”.

Vagi per dit

Més informació de l’iniciativa JO NO
 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tres i no res