El Sentit del diàleg








Quan mires el llarg camí que tenim com a societat d’ara endavant, més palpable sents la força que té i tindrà el diàleg com única eina per resoldre els problemes, tan del dia a dia, com per crear amb els ulls de tots una visió enriquidora del nostre futur.
El diàleg ha de permetre’ns, trobar un camí comú per resoldre els problemes estructurals que hem sofert i sofrirem si no diversifiquem i desestacionalitzem la nostra economia. Hem de poder seure’ns en una taula i trobar, entre tots (associacions, empresaris, politics, treballadors...), el nostre camí comú. 

Dit això, expressar a totes les forces politiques com és d’important respondre de forma comú als problemes que tenim els ciutadans en el nostre dia a dia, demostrar serenor i formes de fer que ens permetin sentir-nos mes propers a la nostra Gran Família i procurar que les decisions en clau de futur siguin el més participatives possibles. 

El compromís que adquirirem uns i altres ens portarà a que, tot i saber les nostres diferencies, trobem la manera d’arribar a acords que ajudin a treballar un present que requereix d’esforç constant, un present que pot treure el millor que tenim tots i cadascú a dins nostre, un present per lluitar per valors com la participació, la generositat, el respecte, la tolerància, i deixar enrere la competència agressiva, d’individualisme i la cobdícia, que tant han malmès la nostra Gran Casa.

Per les institucions hem vist passar a un metre per damunt de terra  uns individus que creien comprendre la política com un medi per enriquir-se. El fet es que, encara que la justícia no sigui tan imparcial com molts de nosaltres voldríem, ha fet possible que, amb un exercici constant de tirar del fil hagin passat pels jutjats part dels politics  que van  gestionar el patrimoni d’aquestes illes. En resum, la justícia és lenta però arriba i sens dubte amb aquesta depuració guanyem tots els ciutadans i també la dèbil i jove democràcia de la que tots tindríem que sentir-nos orgullosos. Aquest fill fruit d’un esforç col•lectiu va fer possible una etapa de prosperitat en àmbits tan quotidians com són la diversitat d’opinió, l’educació lliure o la igualtat de gènere... però com tots els fills, creix i vol sentir-se un ésser individual, vol avançar i sentir-se que respon a les inquietuds del seus ciutadans.

Disposarem de temps per trobar-nos, seure’ns, mirar-nos als ulls i dialogar de tu a tu, comprendre que per crear un futur per a tots, necessitem un present de diàleg amb accions concretes, accions que marquin el camí que hem de recórrer entre tots plegats.

Una abraçada,


Juanjo Plou Marti
Coordinador de Iniciativa Verds