Bernat Artigues contesta al segon escrit d'Albert Llull











   Per mi sempre és un plaer poder xerrar, o intercanviar opinions, amb qui sigui. I si és amb bona gent com n’Albert, encara més. Sempre he estat obert a xerrar amb tothom. Això sí, sempre que siguin converses moderades. Quan arribam als extremismes i a les males paraules, que no em cerquin.  Així, si els amics de Cap Vermell ens ho permeten, també faré unes matisacions als colors dels vidres. 

   A- Com a president d’UM Capdepera vaig viure de molt a prop aquells fets i en aquell moment es va prendre la decisió d’expulsar les regidores per uns determinats motius. Ara bé, aquells motius que a nosaltres (PSOE, UCAP-UM, PSM) ens pareixien justificats, a la gent d’EU-EV, òbviament, no els ho van parèixer. Ells miraven aquella realitat amb un vidre diferent, i segur que encara ho fan.

    B- És important, quan es llegeix un text, fixar-se amb els signes d’ortografia. No és lo mateix llegir: mà esquerra (com tu dius), que mà “esquerra”. Aquestes cometes indiquen que es vol donar a la paraula un altre significat del que realment té. Un amic meu, quan escriu als foros d’internet, fa servir un mètode més aclaridor: [modo irónico on] [modo irónico off]. Rellegeix el text i veuràs que agafa un altre sentit. Mirant per el vidre que fan servir PP, o Es Grup, ells diran que varen governar en minoria. Mirant per un altre vidre, la mà “esquerra” va ser el PSOE i les seves abstencions per aprovar els pressuposts. I com vaig dir: “les conseqüències d’aquell mal govern les estam pagant encara ara”.

   C- No tenc cap dubte del que vaig dir referent a can Creu d’Inca. De fet, temps al temps. Motius de per què l’oposició no permet el canvi ara? Podria escriure un parell (un parell mallorquí) de motius. Però per desgràcia, encara que tu i jo miram per un vidre molt paregut, hi ha altres persones que miren per vidres molt diferents i veuen una realitat ben diferent. Explicar aquestes diferències en els punts de vista ens duria a un debat llarguíssim. Però no hauríem d’abusar de la confiança dels amics de Cap Vermell.

   El que sí que tenc ben clar és que és possible una política diferent a la que es fa ara. Tant a nivell local com autonòmic com nacional. No podem sortir de la situació de crisi actual si no ens posam tots d’acord i empenyem en la mateixa direcció. Sense mira tant el color polític i mirant un poc més els interessos del poble.

   Per acabar, xerrarem del bitllet de cinc euros. Si tu el poses, sense plegar, damunt una taula, mai no et podré convèncer que hi ha 6 o 4 euros. Però les situacions ideals només existeixen a la teoria. A la vida real o la política, aquestes situacions no existeixen. Si jo doblec el bitllet per la meitat i el torn a posar damunt la taula amb un tassó damunt perquè estigui lo mes pla possible, asseguraries, sense tocar res, que és un bitllet de 5 euros?,  o nomes mig bitllet? No creus que, fins i tot, qualcú defensaria la possibilitat  que hi hagués 2,5 euros, justament la meitat de 5?

Bernat Artigues
Un aficionat a la política.


PD
. Encara em faria rialles si, per aquests escrits, a la pròxima legislatura no es dugués l’ajuntament temporalment a Ca’n Creu d’Inca.