Image

 

QUI SOM?

   La Fundació Deixalles és una entitat sense ànim de lucre, que va néixer en 1986, amb el suport del bisbat de Mallorca a través de Càritas i de la Petita i Mitjana Empresa. En l’actualitat compta amb set delegacions en tota la illa: Palma (1986), Sóller (1994), Felanitx (1999), Capdepera (2000),Calvià (2001), Eivissa (2003), Inca (2006)

   Som una entitat d’Economia Solidària que té com a objectiu contribuir a la construcció d’una societat més justa i més sostenible, afavorint la inserció social i laboral de persones en situació o risc d’exclusió de les Illes Balears, mitjançant la realització d’activitats relacionades, principalment, amb els residus i amb la millora del medi ambient, i cercant l’eficàcia i la millora contínua cap als usuaris dels nostres serveis.

   En el mes de maig de 2000 , obrí les portes la delegació de Deixalles Llevant a Artà ,com a  producte de la petició dels Grups d’Acció Socials de la comarca de Llevant i del suport dels Ajuntaments de la mateixa comarca (Artà , Capdepera, Sant Llorenç, i Son Servera). Al 2006 Deixalles Llevant es va translladar al polígon de Capdepera degut a que l’edifici allà on ens trobàvem situats a Artà estava amb molt mal estat.

  

 En el seu naixement, persegueix  com a objectius principals:

   -La inserció social i laboral de persones desfavorides o en risc d’exclusió. L’objectiu del centre és que totes les persones que desenvolupin un procés a la fundació acabin integrades dintre d’un procés laboral normalitzat.
   -La recuperació i reciclatge d’objectes que la nostra societat rebutja.

   Per al desenvolupament d’aquesta tasca terapèutica i de inserció, la Fundació Deixalles  desenvolupa paral•lelament una activitat ambiental en el camp dels residus; basat en la possibilitat de recuperar i aprofitar els materials i objectes que la nostra societat rebutja.

   És també una pretensió de la Fundació Deixalles desenvolupar en el seu interior un funcionament coherent amb una filosofia i un sentit democràtic de les relacions socials, entenent aquest sentit democràtic com un constant foment de la participació de totes les persones implicades en les distintes activitats de la Fundació. Per això dins els nostres principis hi ha la Carta d’ Economia Solidària , que té com a objectius:

   1.Igualtat: Satisfer de manera equilibrada els interessos respectius de tots els protagonistes1 interessats per les activitats de l’empresa o de l’organització.
(treballadors, empresaris, socis de l’associació o accionistes de l’empresa, clients, proveïdors, comunitat local, nacional i internacional...)
   2.Llocs de feina: L’objectiu és crear nous llocs de feina estables i afavorir l’accés a persones desfavorides o poc qualificades.
Assegurar a cada membre del personal condicions de treball i una remuneració digna i estimular-ne el desenvolupament personal i la presa de responsabilitats.
3.Medi Ambient: Afavorir accions, productes i mètodes de producció no perjudicials per al medi ambient a curt i a llarg termini.
   4.Cooperació: Afavorir la cooperació en lloc de la competència dins i fora de l’organització.
  5.Sense caràcter lucratiu: Les iniciatives solidàries no tindran per finalitat l’obtenció de beneficis, sinó la promoció humana i social, la qual cosa no és un obstacle perquè sigui imprescindible equilibrar el compte d’ingressos i despeses i, fins i tot, si és possible, obtenir beneficis...
Ara bé, els possibles guanys no es repartiran en benefici particular, sinó que s’invertiran en la societat, mitjançant  el suport a projectes socials, a noves iniciatives solidàries o a programes de cooperació al desenvolupament, entre d’altres.
   6.Compromís amb l’entorn: Les iniciatives solidàries estaran plenament encaminades en l’entorn social en què es desenvolupen, la qual cosa exigeix la cooperació amb altres organitzacions que afronten diversos problemes del territori i la implicació en xarxes, com a únic camí perquè experiències solidàries concretes puguin generar un model socioeconòmic alternatiu.

   Gràcies a les persones que col.laboren desinteressadament amb la Fundació Deixalles, ja sigui participant en la recollida selectiva o amb l’aportació de roba , mobles o altres objectes , faciliten  la reutilització d’aquests objectes donats , i possibiliten que persones en situació de risc d’exclussió social, puguin trobar un camí per a la seva inserció socio-laboral.

    Per al desenvolupament de la nostra tasca terapèutica, el nostre centre sempre ha partit d’una activitat medi ambiental. Hem assimilat, de cada vegada més, que moltes de les coses que aquesta societat consumista rebutja i considera residu, poden ser font de recuperació per cobrir necessitats de sectors més desfavorits, a més d’aportar per part nostre el treball de reciclatge de residus sòlids urbans (RSU) com a tasca medi-ambiental tan necessària.

   Mitjançant els tallers en els quals els usuaris de Deixalles realitzen la seva activitat, s’aconsegueix així doble funcionalitat: social-terapèutica i de recuperació de RSU.
Els tallers s’ubiquen dins el programa de Renda Mínima d’Inserció (RMI), amb el nom “d’Inserció, Reciclatge i Recurs Comarcal de la Fundació Deixalles Llevant”. Aquest projecte té una cabuda de 15 places , les quals són cobertes per usuaris provinents dels serveis socials de Capdepera, Artà , Sant Llorenç i Son Servera . La delegació copmte amb un servei de transport gratuït que permet  el desplaçament d’aquests usuaris, per tal de que aquests puguin assistir als tallers.

    Els tallers que se duen a terme dintre de la Fundació són els següents;

   Taller de Restauració de Mobles: A través de  la recollida selectiva de mobles de segona mà, de les persones que col.laboren amb la Fundació Deixalles, es realitza una selecció, recuperació i restauració dels mobles,  en el que es treballa en concienciar de la reutilització  dels mobles.

   Taller de RSU: coneixement de les persones en la recollida , selecció i tractament de residus. Entre els quals podem destacar:

   * La recollida, selecció i separació de roba: seleccionar la roba segons les diferents matèries primes de què està composta: coneixement de teixits, tractament de la roba, seleccionar segons diferents criteris de selecció, etc.

   * Recollida selectiva de Paper i Vidre  als bars i comerços d’Artà  i Cala Millor.

   * Recollida de mobles: recollida domiciliària de mobles de segona mà. 

SABIES QUE LA FUNDACIÓ DEIXALLES PASSA A RECOLLIR ELS TEUS MOBLES I ELECTRODOMÈSTICS GRATUÏTAMENT?

   Si crides al telefon 971 82 95 90 concretarem dia i hora per passar a recollir-los.

AVANTATGES DE COL•LABORAR AMB NOSALTRES:                                                                        - evites que els teus mobles es converteixin en residus,
- fomentes la reutilització,
- ajudes a la reinserció laboral i social de la gent de la teva comarca.

NAU D’EXPOSICIÓ D’ARTICLES DE SEGONA MÀ

   En la delegació de Deixalles Llevant, hi ha ubicada la nau d’exposició d’articles de segona mà. El seu objectiu és oferir molts productes i mobles a un preu econòmic, a la vegada que es fomenta la reutilització.

   Comprant en la Fundació Deixalles ajudaràs a la inserció social i laboral en persones en risc d’exclusió, al mateix temps que fomentaràs la reutilització.

   Què hi podeu trobar?

- Mobles de segona mà en bon estat
- Articles de decoració
- Objectes de cuina
- Roba: roba actual, sabates, llençols, cortines, estores...
- Electrodomèstics
- Productes de comerç just
- Etc...
 
Ens pots trobar a:
C/ Fusters 12-13
Polígon industrial de Capdepera
Telf: 971 82 95 90
Fax: 971 82 95 58
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

A la Fundació REUTILITZAM EL MATERIAL RECUPERAT:

   Tenim obert al públic una nau d’exposició on es pot adquirir el material mitjançant una col.laboració econòmica , aquesta permet tirar endavant el nostre projecte social. A la nau hi ha exposats multitut d’objectes , s’hi pot trobar des de roba de segona mà , mobles, portes , vidrieres, fins a objectes de decoració. També tenim productes de Comerç Just  per tal d’impulsar i canviar les relacions comercials que fan que hi hagi desigualtats entre països rics i pobres .

   L’horari de la nau d’exposició és el següent:

  Dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 als matins i de 16:30 a 19:00 hores els horabaixes (menys el dijous horabaixa que està tancat).  El dissabte matí obrim de 10:00 a 13:00 hores .