Un altre cop, FELIÇ ANY NOU!

A més, us volia fer arribar, per curiositat i coneixement general, que aquest any 2011 ha estat declarat Any Internacional de la Química per tal de celebrar els èxits de la Química i la seva contribució al benestar de la Humanitat.






El lema d’aquesta celebració és “Química, la nostra vida, el nostre futur” (Chemistry: our life, our future) i coincideix amb el centenari del lliurament del Premi Nobel de Química a Marie Curie i de la fundació de l’Associació Internacional de Societats Químiques. 

Al llarg de tot aquest any se celebraran arreu de tot el món diferents activitats, per a totes les edats, amb el propòsit d'incrementar l’aparició pública de la química com a eina fonamental per a satisfer les necessitats de la societat, promoure interès entre els més joves i generar entusiasme per a un futur creatiu, tal com declara la IUPAC (Unió Internacional de Química Pura i Aplicada).

A Espanya ja hi ha planificades una vintena d’activitats que estan concentrades a la Comunitat Valenciana i a Catalunya. A Galícia tambè tenen anunciades taules redones, conferències i altres activiats que es duran a terme durant aquest any.

Una de les activitats en rellevància, com a únic esdeveniment firal de prestigi internacional, serà l’Expoquímia, que és la trobada més gran de la química aplicada a tot el Mediterrani. Se celebrarà a Barcelona des del 14 al 18 de Novembre (www.expoquimia.com) i en aquestes dates tambè se celebrarà el Dia de la Química (15 de Novembre), que és el dia de Sant Albert, patrò dels químics.

Si s'organitzàs un grup, m'ofereixo a acompanyar-vos-hi i fer una visita guiada.

Per acabar, si voleu adherir-vos a la declaració de la química sols heu d'entrar a aquesta web i llegir-la: Clicau damunt la icona. Trobareu afirmacions com aquesta:


Entre totes les ciències, ha estat la Química, amb el suport fonamental i necessari de la física, la biologia i altres àrees del coneixement, la que en major mesura ha contribuït a oferir respostes a les necessitats de l'ésser humà.

 Tot i l'important paper que la química ja ha exercit en el passat, el seu protagonisme serà encara més rellevant per afrontar els reptes als que avui en dia, i en el futur, haurà d'enfrontar la Humanitat.

 Com s'alimentaran els més de 9.000 milions d'habitants que poblaran la Terra el 2050? Com eradicarem les malalties actuals i les que encara no coneixem?. En definitiva, com podrà, cadascun dels homes i dones que habiten aquest planeta, assolir un nivell i qualitat de vida prou dignes?

 Sens dubte serà la Química, a través dels seus científics, investigadors, formadors, educadors, empresaris i treballadors, la que aportarà respostes a aquests i altres interrogants, respostes que només seran factibles si establim les necessàries vies de col·laboració entre tots ells, recolzats per la nostra societat i les seves autoritats i organismes competents

 
Salut a través de la química

Maria del Mar Cortada Mut