CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA DE CAPDEPERA

Ja hem fet tres anys...







TRES ANYS DE LECTURES

   Un club de lectura el forma un grup de persones que llegeix el mateix llibre durant un temps determinat, cada persona el llegeix a ca seva i el dia acordat es troben per comentar-lo: la temàtica, els personatges, l'acció, les emocions, reflexions o sentiments que ha provocat la seva lectura. No és en cap cas una reunió d'experts en crítica literària sinó per a qualsevol lector.


   L'objectiu principal del club de lectura no és l'anàlisi exhaustiva de l'obra literària sinó augmentar el plaer de la lectura al compartir-lo amb altres.
   La conversa, a més no cal que es centri sols en el llibre sinó que sol derivar a altres temes relacionats o que ha suggerit la seva lectura. Pot il•lustrar-se amb imatges relacionades o fragments de films que puguin haver-se fet sobre el llibre. Tamé si hi ha possibilitat es pot convidar l’autor o un expert en aquest o la seva obra.
   Pens que l'acceptació que ha tengut aquesta activitat és, pel fet de poder ajuntar la lectura personal i íntima amb la possibilitat de compartir-la amb altres persones que també han llegit el mateix text.

   Al club de lectura de la nostra biblioteca de Capdepera solem acabar sempre la trobada amb un petit sopar ambientat i basat en productes o plats relacionats amb el llibre que acabam de llegir, i que portam entre tots els assistents.

   Amb aquesta darrera trobada hem encetat un nou curs pel nostre Club de Lectura, el 4rt.


   A la imatge brindant pel nou curs que acabàvem de començar

  Aquesta activitat va iniciar-se l’octubre de l’any 2007 i des de llavors hem llegit 22 llibres de narrativa i dos de poesia, i s’han realitzat dues visites guiades.



   Hi han participat autors com Rafel Crespí, Hilari de Cara, Bernat Nadal, Suso Rexach i Jaume Fuster.
Es reparteix un lot d’un mínim de 30 exemplars, que els lectors recullen per anar llegint a ca seva. Si un ja té el llibre o ja l’ha llegit també pot venir al club.
   Després els que poden vénen a la tertúlia, i en cada ocasió ens solem trobar entre unes 15- 25 persones (a les a les 10 tertúlies realitzades a 2009 n’hi van assistir 265). Pens que no es pot dir que la gent no llegeix.

   Ja estan programades les lectures fins el pròxim setembre de 2011, i esperam poder continuar llegint i trobant-nos per parlar-ne i per veure’ns.
   Recordar que és una activitat oberta a qualsevol que vulgui afegir-s’hi.

   Maria Magdalena Melis Nicolau