Premis per als funcionaris

per Biel Mir




Acabem de rebre una dura notícia: s’està estudiant la possibilitat de premiar la “bona” feina dels funcionaris amb quantitats de fins a 500 €. I després, què vindrà? Què regalarem? O és que els mals funcionaris han de seguir cobrant per treballar malament?
Em sembla una bestiesa haver de recordar públicament que els doblers que cobren els funcionaris surten dels imposts que paguen els contribuents. Els contribuents han de suar la seva feina i ser competitius per evitar quedar-se’n sense. Les empreses privades han de lluitar per defensar el seu lloc en el mercat.
Una proposta d’aquest tipus només pot sortir del cap d’una persona acostumada a no donar importància al resultat de la seva pròpia feina, sigui o no remunerada. No serà que la política ja ha perdut el rumb? Potser estem massa acostumats a viure de subvencions i els propis polítics prenen els imposts com una subvenció més a ingressar, a les seves butxaques i les dels seus amics...
Els imposts, senyores i senyors, polítics o no, són sempre per a la feina ben feta, i no cal premiar cap funcionari! En tot cas, s’ha de castigar durament al funcionari i a la funcionària que no faci la seva feina o la faci malament!
A més, ¿quin exemple donem als joves que, en un gran percentatge, volen ser “funcionaris”, sense valorar si faran de policia o d’escombriaire, d’administratiu o de director d’un departament tècnic especialitzat?
 
Biel Mir