Dos reconeixements als "pintors" de l'escenari d'El Carme. Un escrit de l'organització de les festes i una glosa de na Joana Colom es refereixen al cadafal de les festes.



Benvolguts amics :
 
Les festes d’un poble són així com són, agraden més o menys, hi vas o no hi vas, et colgues d’hora o tard..., però una festa sempre necessita un bon lloc i un bon ambient per estar-hi a gust. Quan comença una festa tothom està a l’aguait del que hi haurà de novetat; les festes del Carme del nostre poble, poca cosa poden oferir de novetat, ara bé, d'uns anys ençà, el que tothom espera amb curiositat és el que hi haurà pintat al cadafal.
Amics, Jaume, Lluís i Paco, Lluís, Paco i Jaume..., una vegada més, el vostre enginy, la vostre “ploma” i sens dubte la vostra mestria en aquestes arts, ens ha tornat a sorprendre. Les nostres festes no serien el mateix, ni serien tan lluïdes, sense els vostres murals; i no és cosa de modèstia, no, no ho és, la cosa és que realment estam profundament orgullosos del que feis any rere any. 
Per tot això, i encara més, per la vostra dedicació incondicional, per la vostre “caparrudesa” de fer-ho cada vegada millor i així d’original, per la fe que teniu que d’aquesta manera el moll lluirà més i millor, moltes, moltes, moltíssimes gràcies.
Al redactor de Cap Vermell que escriví que l’embelliment de l’escenari podria formar part del programa de festes, no li faltava raó, perquè és tot un espectacle. I per què no? Seria una bona opció a considerar.
Una vegada més, el nostre agraïment unànime i complet cap a la vostra tasca.
Una abraçada dels vostres amics
 
Comissió de Festes del Carme
Confraria de Pescadors Verge del Carme
                                                                                                          
 Cala Rajada 2010



  Es juliol ja és aquí,

  és el Carme, quina festa!

  Com es “redactor maldestre”,

  a ell em vull afegir

  i un homenatge rendir

  als qui cada any, puntuals,

  decoren es cadafal.

  Feina desapercebuda
  i mai prou reconeguda.
  Gràcies amics p’es treball!

  Joana Colom




-------------

Nota dels "pintors":
 Moltes gràcies, amics, pels vostre reconeixement. Ara bé, el que no sabeu és que nosatres, tots tres - Lluís, Paco i Jaume / Paco, Jaume, Lluís - pagaríem per pintar l'escenari d'El Carme. I el dia que ens diguin que no ho podem fer, ens donaran un disgust de mort. Ah, per cert, ja tenim "ullat" el de l'any que ve..., i qui sap si l'any que ve no hi haurà peixos. I pel que fa a la feina, uf!, en El Carme hi ha una gentada que en fa, de feina, i molta. Nosaltres només seguim el seu exemple.

                                                 Lluís Cerrada, Paco Galian, Jaume Fuster