Situació  municipal  a Capdepera

per Pep Silva


 

 "Jo vull  un poble ordenat, una educació lluminosa i una sanitat propera" (Pasqual Maragall i Mira).

 

Qui  son els beneficiats  de la situació actual de l’equip de govern de l’ajuntament de Capdepera?

 

A primera ullada,  i a grans trets,  crec  que  cap dels  grups  en traurà crèdit electoral directe,  més bé tot el contrari,

 

Els ciutadans que  cada quatre anys són cridats a  depositar  el seu vot  degudament  madurat  en el període de reflexió,  i examinat tots els detalls dels quatre anys de legislatura, són els que tendran  la possibilitat de  donar la confiança  a les persones/candidats  que  es presentin

 

Cada grup aporta una manera de fer les coses amb criteri  polític per mirar de guanyar recolzament popular a fi d’ncrementar el seu pes  dins  la sala,  molt  legítim per altra part.

 

El  PP  pareix que espera  que  el temps  passi  i demostrar que l’equip de govern és inoperant, que perdi  credibilitat davant els ciutadans que  votaran  quan se’ls torni convocar  per a exercir el dret de vot. Els del PP no aporten  gaire cosa, són espectadors  passius

 

En el PSOE la situació actual no és dolenta, però es pot millorar, com tot. Caldria fer arribar a la ciutadania el que vol i el que pensa, quin és l’objectiu que té. El que mana  ha de demostrar-ho constantment, que s’ostenta la batlia  i es governa,  que és el que  tothom desitja. Té la responsabilitat  de la gestió i del  funcionament de la institució. Van sortint noticies que no ajuden gens a millorar la gestió.

 

UCAP-UM   dóna  una  dèbil  imatge,  incapaç d’arribar a un acord  amb les comunistes  que possibiliti l’accés a la batlia, segons el pacte signat  fa dos anys.   

 

EU-VERDS. No saben què volen, tampoc saben on volen estar ubicades i no volen cap responsabilitat. Els manca  maduresa política, desenvolupen una política infantil, foto i denúncia en premsa, aixó els va bé. Les coses sèries, com anar al jutjat,  no. Blanc o negre,  però, ja!, digau què voleu.

 

PSM,  que  hi són, o no,  aquesta és la qüestió. No diuen  res, no moten. Qui dies passa, anys empeny. Altres grups i veus parlen per ells, com sempre.

 

Es GRUP. Són els únics que han motat, i molt clar. Intenten  pilotar la nau  municipal des d’una postura de l’exterior del govern, cosa dificilíssima  i poc creïble. S´han errat de trajecte, el piano de la sala té massa tecles per a solament dues mans. No volen entrar a formar part del govern perquè haurien d’assumir el cost  d’una política en què no han participat. Els han fet està al marge i no els agrada.