per Miquel Piris

No acab d’acostumar-me a veure el rètol ‘Guerra a Gaza’ sobreimprès a les imatges de nins rebentats per bombes israelianes. ‘Genocidi a Gaza’, ‘Holocaust a Gaza’ o ‘Camp d’extermini de Gaza’ són títols més adients pel que fan aquests jueus nazis (no, ja no és oxímoron).



Els israelians ja han exterminat a més de 10.000 nins


A l’Estat espanyol uns militars retirats també van dir que exterminarien a vint-i-sis milions de persones, però no van rebre cap demanda per delicte d’odi (clar, no eren bascos ni catalans ni felanitxers de la CUP). Però com que aquests assassins potencials no tenen el suport dels Estats Units, s’han de conformar amb la «guerra judicial», també coneguda com a lawfare. Amb Podemos han batut el rècord: les organitzacions d’ultradreta, amb Vox al capdavant, han denunciat Podemos més de vint vegades des del seu naixement, el 2014, i no els han pogut condemnar per cap.


En aquest cas i molts altres, la condemna és la causa, part del bombardeig judicial a una formació política per part dels poders "de sempre" per fer-la desaparèixer.

El ‘cas Neurona’ és el darrer que els han arxivat. Durant tres anys d’investigació, el jutge Juan José Escalonilla ha mantingut imputat a Podemos amb una desena de causes derivades. És la pena dels ‘1.000 telediarios’. Tan sols amb aquest cas, aquest partit ha sortit indemne de les acusacions de finançament irregular, blanqueig, malversació, falsedat documental, administració deslleial, delicte electoral i apropiació indeguda. El Partit Popular, en canvi, ha estat condemnat per quasi tots aquests delictes, però els seus votants ho deuen considerar mèrits. I Díaz Ayuso falsificant el currículum! Isabel, recorda a Emepuntorajoy: «Cuanto peor mejor para todos y cuanto peor para todos mejor, mejor para mí el suyo beneficio político», en el vostre cas, com més robau i mentiu, més vots vos donen! 

El problema és que durant aquests deu anys, mitjans com La Sexta, amb el capità Voyconello Ferreras i el seu grumet infecte, MierdInda, s’han fet ressò de les denúncies amb una insistència, una força i una convicció infinites. En canvi, quan s’arxiven les causes, sordina posada. I així, Podemos, el partit que havia de fer el sorpasso al PSOE, ha acabat al grup mixt. L’UDEF, na Susanna Griso i n’Ana Rosa Quintana ja poden descansar. Feina feta. Ara el que toca és dinamitar el govern amb l’amnistia que resulta que el PP n'ha fetes per donar i per vendre, però quan les fan els altres són inconstitucionals. Quatre anys més de guerra judicial policial periodística que en realitat no és cap guerra sinó un atac als de sempre dels de sempre, com sempre. Sabent com són, no m'estranyaria que el comentari que feia l'analista polític Javier Aroca sigui la raó principal per la qual hi ha aquesta insistència per qualificar a l'amnistia i al govern actual d'il·legal: "...la rabia que tiene la derecha, no es ni la amnistía ni Pedro Sánchez, es que no van a poder repartirse, entre los hermanos, primos y empresas amigas los fondos europeos. No hay mas".


Miquel Piris