Molt s'ha escrit i comentat arran del succés de l'hotel Son Moll, alguns comentaris han estat desafortunats i d'altres encertats, però sense dubte que s'han d'exigir responsabilitats







   Jo no m'erigiré en jutge per a valorar les responsabilitats existents ni tampoc valoraré quin ha de ser el càstig més just. Aquesta tasca correspon a uns altres, tot i que així com passa el temps i ens feim enfora del 16-D la convulsió i confusió inicials es difuminen i cada vegada és més evident qui té la responsabilitat directa i quina és la responsabilitat política de l'equip de govern.
 
   El que finalment ha passat a l'equip de govern es veia venir des de fa temps, tot just el darrer dia per poder formar equip polític, a corre-cuita, i amb gelosies entre partits a l'hora de firmar el pacte..., es veia venir una relació molt curta.
 
   A primera vista, pot semblar que el detonant de la ruptura hagi estat l'accident de l'hotel Son Moll però la realitat és una altra..., més tard o més d'hora acabarien rompent. Les actituds de cada partit, les amenaces entre ells, les tensions viscudes..., es veia venir.

   I finalment s'ha romput la corda pel costat més feble o més fàcil de rompre, és a dir, per EU-Els Verds. Deim que és la part fàcil perquè la resta de partits no surten del poder ni amb aigua calenta i a més, EU-Els Verds són els que ningú vol.
 
  Uns poden dir que l'actitud d'EU-Els Verds sempre és ferma i coherent, uns altres poden dir que s'han desmarcat en els moments difícils..., segurament hi ha una mica de tot però pens que la tensió viscuda amb la resta de partits, en part, se l'han guanyada a pols. El que és indecent és estar constantment amenaçant de rompre el pacte si els projectes que s'han de treure no es fan de la forma que ells volen i, clar, al final s'ha romput de la forma més inesperada, a causa d'un desgraciat accident. Al final, han romput de la forma que menys s'esperaven.
 
   Una vegada fora presumeixen que les seves àrees de gestió són les que millor funcionen. Aviam, analitzant les seves àrees s'ha de dir que són àrees secundaries d'un Ajuntament (medi ambient, personal, serveis socials...), i que no suposen una elevada dificultat de gestió i són, podríem dir, uns departaments menors.

   També vull recalcar que han demanat la dimissió del Batle però..., na Maria Orts no formava part de la Comissió d'Urbanisme? Ehem, ehem. Sense comentaris....
 
   La resta de partits han fet pinya però això no vol dir que l'estabilitat estigui assegurada. A partir d'ara el paper que jugarà Es Grup serà bàsic i fonamental i personalment crec que si ha apostat per seguir una línia d'objectivitat (a veure si això és possible, crec que no, però vaja...), o abstenció des d',un principi crec que haurà de seguir així fins el 2011. Cosa que si no fa li pot costar definitivament la desaparició com a partit polític o subsistir seguint essent un partit-ascensor. En canvi, si aconsegueix seguir una línia de criteri i coherència es podria convertir en una alternativa de poder estable molt important per Capdepera, desbancant a la velleta UCAP.
 
   Salut,

   Molts d'anys a tots, i visca Sant Antoni i Sant Sebastià!


Uababalubabalambanbú