L’Agulla a Go-Go


Ara ens han dit que el rei va despullat, a Panhandle (Florida) han fet un estudi a partir de les ressenyes de Tripadvisor per esbrinar les platges més saturades del planeta. Mallorca en te tres en el top ten i l’Agulla ostenta la primera posició, fet únicament equiparable als guanyadors de les tres grans voltes: Eddy Merckx, Bernard Hinault, Anquetil, Alberto Contador, Chris Froome, Gimondi i Vincenzo Nibali. Així que estam entre els millors dels millors, la crème de la crème.

Evidentment l’enquesta recull sensacions, però com sia que els destins turístics venen experiències no va metodològicament desencaminada i mereix ser presa en consideració. Què deuen dir de l’Agulla altres portals turístics?

Que l’Agulla està sobre explotada ja ho sabíem, no feia falta anar-se’n a Florida, i que no es fa res per millorar l’experiència dels qui s’hi banyen resta a ulls veients. L’excés de visitants no te remei, una vegada les normes urbanístiques i turístiques no preveieren les capacitats de càrrega de les platges, però és que des dels diferents consistoris no s’ha fet res per impedir que la música hi soni a top drap o que venedors enfitosos molestin a la concurrència. Pel que sembla els turistes estan més preocupats pel que pugui passar amb l’Agulla que els propis del país.

Per la llei de Gresham sabem que el turista dolent desplaça al bo, i aquest és el sentit dels comentaris a Tripadvisor, voldrien una platja polida abans d’haver d’abandonar-la. I, també coneixem la història de l’Era del Guano, (Perú 1840-1875), en que la seva sobreexplotació acabà amb els estocs i la font de riquesa. Bé, els partidaris de com més turistes millor no ho saben, comanden molt i per a ells l’illa és un polígon industrial envoltat d’aigua salada.

Mentrestant, la gran preocupació al voltant de l’Agulla és aconseguir un pàrquing a tocar de l’arenal. No vols tassa? Idò, tassa i mitja!