SA PEDRUSCADA, CAPTIVA DEL PASSAT 


Quan s'aprovaren les normes urbanístiques de Capdepera, la representació mental de la realitat de la majoria de la població estava ancorada en els valors del creixementisme, que havien permès una millora espectacular del benestar, tot i que ja hi havia veus que alertaven dels perills que comportava seguir avançant  per la mateixa senda i que foren ignorades com ens ensenyà Sant Agustí: “La perspectiva dominant, que un poble te de l'univers, irremeiablement, li dona forma al món que l'envolta”.

Els darrers quaranta anys han sigut de transició des del creixementisme vers l'acceptació de valors mediambientals, tot i que els distints consistoris gabellins han viatjat en el furgó de coa. Ara, Sa Pedruscada és captiva del passat, igual que tantes i tantes situacions que no troben acomodo en el present. Talment com pròximes generacions es trobaran fermades per decisions preses avui.

Si no som capaces d'adequar les institucions i normes d'un món d'ahir a les necessitats del d'avui continuarem essent presoners del passat, tal qual Sa Pedruscada.