L'Associació de Comerciants: una pardalada més
Hola,
    Ara ja fa un temps que l'Associació de Comerciants inicià el seu camí. No es posaran en qüestió les bones intencions per les quals es va fundar i quins objectius es va marcar. Ben segur que eren per a benefici de tots els comerços, però quan ja passa un temps i es pot fer un bagatge es poden treure les primeres conclusions.

   Després de les iniciatives que han posat en marxa, un s'adona que el bagatge és de fracàs absolut, fet totalment previsible tenint en compte que el món comercial mai ha tingut esperit associatiu com el que tenen els hotelers, els joves, col·lectius professionals, etc. Sempre ha estat i és un món totalment individualista, integrat per professionals autònoms i que ningú mira pels demés. Per tant, ja d'entrada la gènesi d'aquesta associació preveia un futur més aviat pobre...
  Per tant, no és d'estranyar que fins al dia d'avui tinguin tants pocs socis. Pràcticament són socis els que representen la junta o amics-coneguts seus. En definitiva, és l'associació d'uns pocs..., per qualque cosa serà, no? Potser els membres elegits per formar la junta no són prou carismàtics, coneguts o de confiança per a la majoria de comerços del municipi..., per qualque cosa serà, no?.

   Per altra banda, destaca les poques activitats realitzades fins al dia d'avui. Només han fet la festeta de final de temporada (amb molt poca presència, per cert) i poca cosa més. Ah, si!, els famosos estands a la fira de la llampuga. Bé, aqui també hi ha qualque coseta a dir. Consider que l'Ajuntament hauria de prohibir l'existència d'aquests estands. Rompen totalment amb el sentit de la fira de la llampuga!

   A veure, la gent ve per menjar llampuga, no va a comprar sabates o rellotges! Senyors, això és rídicul. Per a això una associació de comerciants? Els estands esmentats no donen res a la fira. Ni donen un valor o atractiu afegit ni res, l'únic sentit és aprofitar l'ocasió per a vendre els seus productes, si és que venen qualque cosa, és clar.

   Un altra món és la fira medieval, que sí que té un caràcter més comercial. En canvi, la fira de la llampuga té un sentit gastronòmic, és així de fàcil d'entendre. Tant els ha afectat la crisi als que tindran un estand que aprofiten qualsevol ocasió per sortir a vendre?

   Aqui sorgeix una situació totalment hipòcrita per part de l'Ajuntament i que curiosament podem relacionar amb el que ha succeït a Madrid amb Gallardón, amb els coneguts homes-anunci, que els prohibeix estar al carrer fent publicitat perquè això atempta contra la integritat de les persones. Resulta hipòcrita aquesta prohibició quan en el món de l'esport els famosos esportistes són homes anunci i ningú els diu res, ni tan sols el ministeri que els representa...

   Podem establir una comparança similar amb el cas dels estands dels comerciants de la fira de la llampuga. Resulta hipòcrita que l'Ajuntament permeti aquests estands al carrer, malgrat hi hagi l'excusa que és la fira, i després no permeti que els immigrants puguin tallar els cabells al carrer o vendre productes com rellotges, bosses de cuiro o secadores. I que també, en canvi, permeti que aquesta gent faci publicitat dels seus negocis donant tríptics i després prohibeixi als "ticketeros" donar la publicitat dels bars i discoteques i altres negocis durant l'estiu. No creieu?.

   Com diem, el bagatge d'aquesta associació és patètic. Han fet qualque tipus de promoció dels comerços de Capdepera o només dels seus comerços?, han fet alguna activitat novedosa i que cridi l'atenció a la resta de comerços de l'illa? Què es pensaven?, que crearien estil amb la marca de l'associació?, gràcies a aquesta marca, les ventes han millorat? Crec que no.
   Potser aquest pobre bagatge és un reflex de la incompetència dels membres que formen part de la junta. Potser alguns dels seus membres són tant pobres d'esperit que es creuen molt importants, pel fet de tenir un càrrec a una associació i, en resum, és el que hi ha, és a dir, res de res.
Auambabulubabalambambú