En Manuel Muntaner ens convida a la Nit de Jazz a Cala Rajada de dia 16 d'agost, presentant els grups participants


Biel Ballester Trio

  

  S’acosta el dia 16 d’agost i és per a mi un plaer poder gaudir d’un vespre com el que cada any intento  que sigui del gust de tothom a qui agrada aquest tipus de música. Penso que enguany, amb les actuacions programades, tocarem sostre quant a qualitat individual dels músics que ens acompanyaran, i en format de grup no hi ha per a mi cap dubte.
   La Nit de Jazz de Cala Rajada ja te 19 anys i pel moll han passat músics de jazz del més alt nivell d’Espanya (Max Sunyer, Kitfluss, Jorge Pardo, Carles Benavent, David Xirgu, Michelle Mackein, Carme Jaume, Jay Kay, Oracio Fumero, i una llarga llista que ara mateix ompliria l’escrit) fins i tot hem tingut la possibilitat de dur tota la formació del grup de jazz espanyol PEGASUS, que feia molts d’anys que no tocaven plegats. Recordem que aquest acte començà l’any 1989 de la mà d’Andreu Galmés (gran guitarrista i amic meu) i Vicenç Garau, per tal d’oferir al programa de festes un aire nou i que, amb el pas dels anys, per a molta gent s’ha convertit en un dels actes més arrelats a les festes patronals, fins i tot té més anys de vida que per exemple  el Festival de Jazz Internacional de Sa Pobla, tot i que no ens podem comparar al seu pressupost. Però tot arribarà.

    Per obrir boca vos donaré una mica d’informació dels dos grups que ens acompanyaran el proper dissabte dia 16 a partir de les 22:30 h:


Spontaneous Jazz Sextet
   Formació creada per alumnes de L’Aula de Barcelona. Tot ve de l’any passat a la festa de Capdepera Ràdio al Castell, on tinguérem el plaer de poder escoltar una formació de jazz amb músics locals, com en Juanmi Sancho i na Marina Moya,  i va ser llavors que em vaig comprometre a convidar-los a la Nit de Jazz d’enguany. El que han fet és ajuntar-se sis alumnes de l’Aula i preparar un bon grapat de temes per venir a tocar a Cala Rajada, i a més també contarem amb la presència de Joan Mercant. La formació està integrada pels següents músics: Jose M. Gómez Romero, Álvaro Monfort Ferrando, Fermin Muñoz Olivero, Vitaly Bariy, Rafael Mejias López, Juanmi Sancho i Joan Mercant. Estic totalment segur que ho faran d’allò més bé.



foto d'arxiu

Biel Ballester Trio

    Formació integrada per BIEL BALLESTER a la guitarra, LEANDRO HIPAUCHA al  contrabaix i PEDRO GRACIA a la guitarra rítmica. Fa un parell d’anys en Jaume Fuster em va donar a conèixer aquesta formació de “Gypsy jazz”. Anàrem a una actuació a sa Pobla i vaig quedar bocabadat quan vaig poder sentir i veure el que fan amb els seus instruments, i si no ja ho veureu.
    El Biel Ballester Trio és una formació enquadrable en el món de jazz, però amb un estil i una personalitat molt propis, fins al punt d’haver estat posada en dubte en més d’una ocasió la seva pertinença o no a l’estètica jazz. El que sí podem afirmar del “Gypsy jazz” o “ Jazz Manouche” és que es tracta de l’estil de jazz menys americà i sí més europeu de tots el que s’interpreten arreu del món. El Jazz dels “manouches”, és a dir, dels gitanos d’arreu de França i de centre-europa, és un estil que s’inicià amb el cèlebre guitarrista francés Django Reinhardt.
     Cal dir que el famós director de cine Woody Allen ha escollit dos temes d’aquest trio (“When I was a boy” i “Your shining eyes”) per a integrar-los a la banda sonora a la seva darrera pel·lícula, “Vicky Cristina Barcelona”
Per a més informació podeu visitar la web www.bielballestertrio.com

Espero que vos agradi a tots. Gràcies anticipades per la vostra assistència

Manuel Muntaner