Sembla mentida però la fam encara és un repte per a l’humanitat en ple segle XXI
Image

   La Creu Roja ens ha fet saber a través d’un comunicat que reforça els seus projectes de seguretat alimentària en el països més vulnerables

  En el marc de la cimera de seguretat alimentària de la FAO a Roma, la Creu Roja internacional apunta que davant l’increment generalitzat del preu dels aliments és urgent organitzar una resposta mundial eficaç. Així aquest organisme insisteix en l’inversió en projectes  de seguretat alimentària a llarg termini, és l’única forma de lluitar contra la fam i la malnutrició en alguns països molt vulnerables.

Image

    Per seguretat alimentària s’entén l’accés físic, econòmic i social als aliments necessaris per a una vida activa i saludable, per a tots els membres de la família i sense risc previsible de perdre’l.
    Malgrat el compromís de rebaixar aquesta inseguretat(Objectius de  Desenvolupament del Mil•lenni), el cert és que lluny de minvar creix a tot el món, i molt especialment a l’Àfrica, afavorida per la combinació de pobresa, SIDA, canvi climàtic,conflictes i fort creixement demogràfic. Segons Suárez del Toro, president de Creu Roja, “malgrat els mercats fluctuïn, les persones no haurien de passar fam”. Hi ha països particularment afectats com Txad, Somàlia, Iemen, Afganistan i Haití. El nou programa de la Creu Roja pretén arribar a 15 països d’Àfrica, amb una inversió de 28,5 milions d’euros, amb l’intenció d’assistir a  2,25 milions de persones (prop de mig milió de famílies).
 La cimera de la FAO a Roma, sembla que àcabarà sense un acord global.