"Més per Mallorca i Més per Menorca tenen la gran tasca de fer veure i fer creure -als més de 65.000 votants que els donaren la confiança fa uns mesos- el benefici que suposaria per a l’arxipèlag tenir un diputat propi..." 



És evident que tant la carrera política com el panorama actual, per a l’esquerra econacionalista balear, ha arribat al seu màxim esplendor des de la composició de la nostra comunitat autònoma. Més per Mallorca, juntament amb Més per Menorca, han superat els 65.000, vots aconseguint així 9 diputats al parlament. S’ha aconseguit la vicepresidència juntament amb la conselleria més forta del Govern, entre d’altres, a més de les dues presidències dels consells insulars de Mallorca i Menorca.

El President Rajoy anuncià fa uns dies que el 20 de desembre se celebrarien les eleccions generals. Amb l’escenari polític abans esmentat, Més opta a aconseguir el seu primer diputat a les corts espanyoles i no l’hipotètic diputat de fa 4 anys. Aquesta vegada no mira de la mateixa manera que a les eleccions anteriors, la situació política en la qual es troba serà molt difícil d’igualar o superar, el moment  actual en el que es troba dóna una popularitat  i un reconeixement que mai havia obtingut, i la coalició és conscient d’aquesta gran oportunitat.

Qualcú em sabria dir les aportacions realitzades -ja siguin preguntes o respostes- dels 5 diputats populars per Balears al parlament espanyol? I dels 3 diputats socialistes? Sincerament, dubt que hi hagi qualcú a peu de carrer amb un mínim d’idea política que em contesti aquesta pregunta. A partir d’aquí, la qüestió que em plantej és, si cada 4 anys que tenim eleccions generals surten els mateixos dos partits, i així successivament, quan sabrem si val la pena o no tenir un diputat d’un partit d’aquí? Si serà igual o diferent dels que hem tingut fins el moment? Els 8 diputats desconeguts per a les nostres illes ja els tenim i els tendrem. No seria hora de provar una cosa diferent, com ja vénen fent Catalunya i el País Basc des de fa legislatures? No és el moment de fer una passa valenta endavant i sortir del “callar i obeir” dels partits estatals i tenir una veu pròpia que demani i es mogui lliurement?

Més per Mallorca i Més per Menorca tenen la gran tasca de fer veure i fer creure -als més de 65.000 votants que els donaren la confiança fa uns mesos- el benefici que suposaria per a l’arxipèlag tenir un diputat propi, llogant aquesta confiança per una feina major, conquistar Madrid. El primer diputat balear haurà de deixar a un costat l’illa de pertinença, així com en el Parlament hi trobem Més per Mallorca i Més per Menorca, aquest futur i hipotètic escó tindrà l’objectiu i el deure de lluitar pel futur i la dignitat del conjunt de les  illes, sense distincions.

Pere Danús Mas – estudiant d’INEF A Coruña