Passades les eleccions, el panorama polític de Capdepera és ben complicant. Tan complicat o tant senzill com vulgui UCAP-UM. Si a Mallorca  Munar pot ser, és, la clau de la governabilitat a Capdepera tenim en Gallego amb la pella pel mànec.

 

 

Algunes coses han quedat clares: l’abstenció segueix essent elevada, Es Grup ha fracassat estrepitosament – en Muntaner  ha interpretat la derrota en clau personal–  i el PSM-Entesa segueix estancat. D’altra banda,  PP, PSOE i Esquerra Unida pugen.

 

 

Davant aquestes xifres hem de  concloure que hi ha d’haver necessàriament pactes de govern i UCAP-UM n’és la clau.

 

 

A partir d’una aparent passivitat del PSOE, que no frissa de moure  fitxa, el PP pretén jugar fort per a governar. Influirà en el pacte de Capdepera allò que passi  a més amunt, tant al Consell com al  Govern Balear? Qui ho sap! Això sí, alguns militants d’UCAP no veuen amb bon ulls unir-se al PP, després dels atacs personals  que han rebut alguns dels seus membres. D’altra banda, un pacte entre forces d’esquerra (PSOE, EU, PSM) i UCAP-UM, pot ser tota una sopa de lletres i no se li pot negar dificultats per a compaginar programes..

 

 

Enmig, dos convidats de pedra: el  PSM (que ha manifestat  la seva intenció de participar i recolzar un govern de centre-esquerra) i Es Grup, que està digerint el resultat.

 

Tot és viable, però hi ha dos elements a tenir en compte. Primer: UCAP-UM no és  el partit hegemònic de la dreta local, ara és el PP. Segon: en una coalició de dos, el partit petit sol ser castigat pels vots en les següents eleccions.

 

 

Bé, d’aquí no res hi haurà notícies i aquest comentari quedarà desfassat. Sortirà una nova majoria i un nou (vell) equip de govern. Als membres del qual únicament els demanem que es llegeixin els propis programes  i promeses.

  

Amb aquests resultats, ni jo sabria què fer.