Si no fos perquè l'Estat espanyol cada any deixa robar 70.000 milions d'euros a defraudadors fiscals quan no declara amnisties...


Si no fos que l'Estat espanyol regala a l'església 11.000 milions d'euros anualment.

Si no vos que l'Estat espanyol aquest 2012 ha donat als toreros i criadors de toros 600 milions d'euros i es carrega el que realment és cultura apujant l'IVA.

Si no fos que l'Aznar cobra un sou vitalici i arriba als 1'5 milions d'Euros "assessorant" multinacionals com Endesa que no atura d'apujar-nos la factura. Si no fos que González y Zapatero també arrodoneixen els seus sous vitalicis assessorant multimilionaris o Gas Natural.

Si no fos pel senat.

Si no fos que hem de mantenir una família Reial inútil i que cada pic fa més vergonya amb més de 60 milions d'euros de pressupost directe i molts més a càrrec de diferents ministeris i del Govern Balear. 

Si no fos perquè als clubs de futbol se'ls perdonen més de 700 milions d'euros de deute amb la Seguretat Social mentres continua regalant primes multimilionàries als jugadors de la selección al mundial o l'Eurocopa a través de la Real Federación Española de Futbol.

Si no fos perquè Catalunya i les Balears pateixen espoli fiscal des de fa 300 anys i aquest ha arribat a ls 22.000 milions d'euros anuals al principat i a 3000 a les Balears.

Si no fos perquè hi ha gent que passa gana i que ha de cercar a dins els contenidors mentres es continuen mantenint aeroports fantasma i AVEs inútils (la clausurada línia d'AVE entre Toledo i Albacete va costar 3500 milions d'Euros i acumulava pèrdues diàries de 18.000 euros... i ara s'està construïnt la que unirà
Madrid amb Galícia per 1217 milions) mentres a Mallorca el PP deixa per acabar una línia de tren convencional entre Artà i Manacor que hauvia de costar 190 milions d'euros.

Si no fos per les retallades que pateixen sempre als mateixos...si no fos pel "que se jodan!"...si no fos per Rato, Bankia, Gürtel, Palma Arena, Filesa, Urdangarín, Roldán, Camps, Bigotes, Fabra...

Si no fos per tot això i molt, moltíssim més...quasi no caldria la independència.

Miquel Piris