Mestra de tres generacions de gabellins
















Ens ha deixat n'Apol·lònia, la mestra. La que obrí s'Alzinar l'any 1971 i s'Auba l'any 1985. Tres generacions de gabellins han passat per les seves mans.

Nascuda a Ses Salines (1942) cursà els estudis de magisteri i, sempre contava que la primera destinació després de les oposicions, fou a un poblet de Lleida, al Pirineu, difícil de trobar al Google maps. Era als inicis dels 60. A l'Escola de Magisteri conegué  Antoni Sureda, el seu espòs i també mestre.

Tengué dos fills per la qual cosa demanà excedència i l’any 1963 va l'obtenir plaça a Mallorca, i vengueren a Cala Rajada on ell estava a la Casa del Mar com a titular i ella a ca ses Monges, com a consort.



Any 2011 a la celebració dels 40 anys de s'Alzinar

Transità des l'escola del nacional-catolicisme a la de la democràcia, adaptant-se sempre al que la situació requerida, però des de la clarividència de que els fonaments de l’aprenentatge sempre han estat els mateixos: despertar l’interès pel saber i treballar dur.

De caràcter, en primera aparença seriosa, amagava una gran cultura i sensibilitat. Exercia la docència amb la rectitud d'aquell temps, mostrant gran estima pels seus alumnes. Exigent i comprensiva, feia treballar a tothom, cohesionava els grups i predicava amb l'exemple. Era una bona mestra, sincera i honesta de la que tothom guarda un bon record.  És el millor que es pot dir d’un docent.

És jubilà a s’Auba l’any 2002.

El nostre condol per a la família i amics.

Sit tibi terra levis. 

 
1971. Apertura de s'Alzinar