Urgent: es necessiten donants de sang, especialment dels grups O+ i O-


Clica per ampliar la imatge

 

Divendres 26 d'abril de 2024

CALA RAJADA
Unitat bàsica de 17 a 21 h.

Llicència per salvar vides
Més informació: www.donasang.org

 

Les donacions de sang han baixat després de les vacances de Setmana Santa. Amb l'arribada de la primavera, les complicacions per al·lèrgies al pol·len i altres partícules a l'aire s'intensifiquen. A mesura que augmenta la demanda de sang, és crucial que els que estiguin en condicions de donar sang ho facin com més aviat millor.

Cada donació és vital i pot salvar vides. Actualment, els grups sanguinis O+ i O- són especialment necessaris. Si no coneixes el teu grup sanguini, no et preocupis; el Banc de Sang s'encarregarà de fer l'anàlisi corresponent.

Per a aquells que pateixen al·lèrgies i volen contribuir amb la donació, és fonamental saber que es pot donar en els casos d'asma lleu o asimptomàtica i utilització d'aerosols ocasionalment. 

En cas de rinitis al·lèrgica i altres al·lèrgies menors, l'únic requisit és estar lliure de símptomes el dia de la donació.

Les vacunes contra l'al·lèrgia són totalment compatibles amb la donació de sang. Es recomana a les persones que hagin rebut aquestes vacunes esperar almenys 72 hores després de la darrera injecció per donar.

Donar sang és fàcil, ràpid i ajuda tres pacients gràcies a les plaquetes, plasma i glòbuls vermells que rebran. Els requisits són ser major, pesar més de 50 quilos i gaudir de bona salut. A www.donasang.org es pot consultar el calendari i llocs on donar a Balears i reservar cita, si es vol.