De quants abismes s’ han salvat?
De quants amors han quedat orfes?
Per quants deserts han desertat?
De quantes fonts, assedegats,
han begut aigües de derrota?
De quants jardins han olorat
les flors de la malenconia?
Quants ulls en zel han perseguit,
per les andanes de la nit,
a l’estació dels somnis blaus..

Divendres 19 d'abril a les 20 h aTeatre, presentació a Mallorca del llibre Joan Isaac, 101 cançons a càrrec de Joan Cabalgante, Pere Cortada i Margalida Bover.

Joan Isaac, 101 cançons

Volum on es recull tota la força creativa de Joan Isaac, la del Joan Isaac cantautor i la del Joan Isaac literat.

A més de les lletres de 101 cançons seleccionades pel mateix Joan Isaac d’entre el seu vast repertori el llibre conté nombrosos textos escrits pel cantautor, majoritàriament en els darrers anys, sobre vivències, sentiments, inquietuds, anhels, pors, combats… sobre temes als quals ell ha cantat al llarg de la seva carrera musical. Aquests textos encapçalen cadascun dels blocs temàtics en què Joan Isaac ha agrupat les 101 cançons del llibre. El volum inclou, a més, a mode de pròleg, textos d’amics, de companys de professió, com Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet o Luis Eduardo Aute, de productors musicals, de periodistes, d’escriptors, d’amics que l’han acompanyat i l’acompanyen en la seva trajectòria vital i artística. Els textos s’acompanyen d’imatges de prestigiosos fotògrafs, com Colita o Juan Miguel Morales, i d’il·lustracions de Daniel Sesé.

Joan Isaac (Esplugues de Llobregat, 1953) és una de les veus més sòlides i prestigioses de la cançó d'autor en català. Conquanta anys als escenaris, ha publicat una trentena de discs, Premi al Millor Disc en Català de Cançó d'Autor i Premi al Disc en Català amb les Millors Lletres. Moltes de les seves cançons són ja peces clàssiques i himnes de tota una generació, com "A Margalida" (1976), dedicada a Salvador Puig Antich.

A continuació, concert de l'autor amb la participació especial de la Coral s'Alzinar.