MallorcaBiel és una proposta de visites guiades i tours adreçada a turistes i residents  per descobrir l’illa amb el cap i el cor. Biel Moll parla així de la seva filosofia:

M’agrada compartir el meu coneixement, visió i amor per Mallorca per fer que vibris amb la riquesa de significats condensats en aquest bocinet de la Mediterrània.

Propòs dinàmiques per mobilitzar totes les facultats humanes, perquè allò capaç de meravellar-te també depèn de les finestres que puguis obrir en el teu interior. Crec en la dignitat de l’oci, en el seu potencial per incitar la capacitat d’experimentar i de vincular-te amb un lloc.

Més enllà de la uniformització

Les mateixes dinàmiques que permeten democratitzar el viatge poden homogeneïtzar destinacions i experiències. La indústria turística ha entrat en l’àmbit intern de l’ésser humà, en els somnis, l’imaginari i el plaer. Hi ha el risc que l’oci, la vivència de Mallorca, Mallorca mateixa, quedin engabiats en motlles estàndard. El meu projecte va en sintonia amb el corrent internacional que vol fer que el turisme sigui una activitat econòmica capaç d’afavorir la creativitat de les cultures locals i de l’experiència humana.

Defens que l’oci té un potencial molt gran per fer que la vida sigui saborosa. Això no obstant, un tour a Mallorca o una visita guiada a la catedral de Palma poden quedar reduïts a un llistat d’informacions asèptiques que generen indiferència. Estic convençut que les virtuts de l’oci apareixen quan no només es dona importància a allò que es fa, sinó també a com es fa. Aquesta és una de les parts del meu ofici que més m’apassionen.

 

Resum currículum

 

Guia oficial, certificat pel Govern de les Illes Balears. FP Grau Superior Guia, Informació i Assistències Turístiques.

Llicenciat en Filosofia. Màster Formació del Professorat. Terapeuta Gestalt (membre titular de l’Associació Espanyola de Teràpia Gestalt).

Periodista de premsa escrita, agència de notícies i televisió (seguiment actualitat política de Mallorca); terapeuta Gestalt (individual i grupal); educador emocional a centres educatius (d’infantil a batxillerat).

Llibres publicats: Lletra de caramutxa, un assaig sobre la Mallorca actual (Edicions Documenta Balear); Els diàlegs de Psique i Paidéia, adaptacions de la teràpia humanista i sistèmica al context educatiu (Edicions Aïllades); Homo Terapeuticus, ampliando miradas sobre la masculinidad (Ediciones Carena); MallorcaBiel, manifiesto por un nuevo ocio turístico (a impremta).