L’Acampallengua 2023 se celebrarà a sa Pobla els dies 6 i 7 de maig.




Després d'onze anys, Joves de Mallorca per la Llengua recupera una de les seves activitats més emblemàtiques i ho fa a Sa Pobla.

El retorn és en majúscules perquè aprofitant la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment, avui els organitzadors han anunciat que Antònia Font encapçalarà el cartell dels grups que hi actuaran.

Al cartell s’hi sumen Auxili, Mar Grimalt, es Gall de sa Pastera, Antònia Found System i Plan-ET, a més d’una gran oferta de més d’una trentena d’activitats: tallers, espectacles, xerrades, activitats per a infants, taules rodones, tornejos... Totes seran gratuïtes i estaran obertes a tothom, però es donarà prioritat a aquells que tenguin l’abonament complet si hi hagués un límit d’aforament.

El president de Joves de Mallorca per la Llengua, Pau Emili Muñoz, ha fet una crida a tots els mallorquins i mallorquines “a venir a l'Acampallengua, a formar-se i a participar de les activitats i gaudir del concert, tot donant suport i conscienciant a la gent de la importància que la llengua catalana estigui present a tots els àmbits de la nostra vida. L'Acampallengua és una festa, però també és reivindicació”.

Catalina Bibiloni, vicepresidenta de l’Obra Cultural Balear, ha expressat el desig “d’encoratjar a Joves de Mallorca per la Llengua en la celebració de l’Acampallengua, una activitat amb què els joves refermen el seu compromís amb mantenir viva la llengua catalana a través d’activitats i música en català”.

Jaume Alzamora, conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, ha recordat que “la recent aprovació de la Llei de Joventut dona als joves una norma important per poder desenvolupar un projecte de vida en aquest país, un projecte que ha de poder ser en llengua catalana. Aquest esdeveniment representa això precisament. La recuperació social de la llengua ha de tenir la punta de llança en els joves”.

Miquel Àngel Sureda, secretari autonòmic d'Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern, ha destacat l’element cohesionador de l’Acampallengua. “La societat ha canviat en aquests darrers vint-i-cinc anys. De cada vegada hi ha més nouvinguts que no tenen el català com a llengua materna. L’Acampallengua ha de servir perquè persones nouvingudes de municipis d’arreu de l’illa puguin tenir un punt de trobada amb activitats i música en català”.

Llorenç Gelabert, batle de sa Pobla, ha manifestat el total suport de l’Ajuntament a l’Acampallengua. Ha dit que “és un orgull poder celebrar l’Acampallengua a sa Pobla, un poble que sempre ha defensat el català. El nostre consistori va ser dels primers a emprar el català en tota l’administració municipal. Esperam que sigui un vertader èxit”.

L'associació distribuirà un mapa de sa Pobla amb els diversos llocs d'interès, com la zona d'acampada, de concerts, on es fan les activitats i diversos comerços locals per tal de fomentar el consum de proximitat. Els concerts se situaran a la zona del Poliesportiu i la zona d’acampada en un solar pròxim a la sortida cap a Búger.

Estan a la venda abonaments complets, que inclouen el concert, una polsera, una camiseta, l’acreditació, el sopar de dissabte i el dinar de diumenge. També es posarà a la venda un abonament parcial per assistir només al concert.

 

Sa Pobla, 6 de febrer de 2023.