Abans d'aterrar al Teatre Principal de Palma


La companyiade teatre Sa Boira celebra enguany el 30è aniversari sobre els escenaris, un periple que els ha portat a actuar per tot l'estat Espanyol i fins i tot al Festival Internacional de l'Havana a Cuba. Ha participat en totes les XVI Mostres Estatals de teatre-ONCE i va ser el 2013 quan va aconseguir el premi Max, al costat de tot el Moviment teatral Onze al millor grup aficionat.
En el seu currículum figuren tot tipus de muntatges i autors que demostren la seva facilitat per treballar qualsevol text.
Per a aquesta celebració han decidit tancar la trilogia de la mort lorquiana amb el muntatge "Yerma". Després de les seves reeixits "La casa de Bernarda Alba" i "Bodas de sangre", és ara Yerma la qual ens condueix de nou a una nova tragèdia en què l'honor familiar serà el punt de partida.
La direcció corr a càrrec de Mateu Fiol i Bernat Pujol, l'escenografia i vestuari de Rafa Pizarro i l'assessoria musical de Carmen Jaime.
Actors i actrius: Patricia Monzón, Moisés Córdoba, Santi Muñoz, Cati García, Mariló Rivero, Antonia Burguera, Pilar Redondo, María Ángeles Cutillas, Claritza Francisco Rojas, Toni Sorá, Jesús Romero, Xisco Tomás, María Llobera, Carmen Pizá, Joan Moreno, Magdalena Cañellas, Manolo Serrano, Carles Juvert, Mateu Segura i Laura Cerrato.

Entrada: 5 €

Yerma (1934) és una obra teatral popular que desenvolupa una tragèdia d'ambient rural. Escrita per Federico García Lorca (1898-1936), narra la història d'una camperola de nom Yerma, frustrada per no poder engendrar fills amb el seu home, Juan. L'obra "explora el conflicte intern d'una dona casada que anhela i busca infructuosament ser mare, per sentir-se una dona completa. 

El tema principal és instint vers la repressió, ja que Yerma lluita perquè el seu instint li diu que ha de ser mare, però no ho aconsegueix, i per això acaba odiant-se. Per una banda, a través d'un gest radical, s'allibera de l'esterilitat de Juan però no de la seva tragèdia personal.