Carme Riera obtingué per "Les darreres paraules" el Premi Sant Joan de novel·la 2016.
Aquesta visió de l’Arxiduc guanya en interès literari a la vegada que ofereix una nova visió sobre el mite.





“Les darreres paraules”

Autora: Carme Riera

Direcció: Rafel Duran

Intèrprets: Andreu Benito i Josep Orfila.


Dia 21 d'ctubre a les 20h



Sinopsi: L’autora sorprèn amb un perfil del personatge de l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, diferent del que s’ha intentat mitificar durant el segle XX a Mallorca. Ara, l’home lliure, aventurer, savi, humanista i sensible és descrit en la intimitat amb una forta personalitat autoritària i despòtica.
Situa l’acció escènica en una habitació del castell de Brandys dies abans del traspàs de l’arxiduc, qui trobant-se ja a les portes de la mort, convoca al qui va ser el seu darrer secretari, Erwin Hubert, per redactar amb caràcter d’urgència unes confessions personals.
Entrada: 12 € (venda anticipada a l’OIT de Capdepera).
Durada: 55 minuts

L'escriptora i acadèmica Carme Riera (Premio Nacional de las Letras Españolas 2015) s’endinsa per primera vegada als escenaris donant veu i cos a un dels seus personatges fetitxes, l’Arxiduc Lluís Salvador. Ens presenta a l’il·lustre personatge allunyat dels tòpics que l’han acompanyat en les darreres dècades. En aquest muntatge, l’Arxiduc Lluís Salvador dicta al seu darrer secretari unes confessions personals, que rubricarà davant notari i que no es podran fer públiques fins 25 anys després de la seva mort. 

A Les darreres paraules, Lluís Salvador se’ns presenta ara com un home autoritari, malsofrit i amb uns escrúpols reduïts, que li permeten abusar dels més dèbils davant la seva privilegiada situació social. Un arxiduc que ja va avançar Carme Riera a la seva novel·la del mateix nom publicada l’any passat i que obtingué el Premi Sant Joan de novel·la 2016. Aquesta visió de l’Arxiduc guanya en interès literari a la vegada que ofereix una nova visió sobre el mite.

El prestigiós actor Andreu Benito, que dona vida a l’Arxiduc, du més de tres dècades treballant al costat dels millors directors de l’àmbit nacional com Fabià Puigserver, Josep M. Flotats, Lluís Pascual, Sergi Belbel, Mario Gas, Joan Ollé o Àlex Rigola.