Cala Rajada

Inauguració:
dissabte 6 d’agost, a les 19,30 h. 
Fins el 31 d'agost
Lloc: Centre Cap Vermell






«MOVIMENTS ALEATORIS» cercats o no, casuals o no, deixen entreveure una realitat sempre present, sempre en moviment, en què l’ara és ARA, en què sempre és avui, en què sempre hi ha una continuïtat de les circumstàncies, un tot seguit d’allò que captam i observam, sigui fruit de la casualitat, del destí o de les nostres eleccions. 

Norbert Schäfer pretén fer una reflexió sobre aquesta vida en què estam en moviment continu, en què ens deixam dur per la realitat que vivim i que, moltes vegades, és simplement aleatòria.
Vivim aquest moment fruit de l’atzar o realment perquè ho triam?



NORBERT SCHÄFER
Alegria del mal aliè, enveja, estupefacció, sorpresa, alleujament, amor, ràbia, orgull o desesperació - hi ha moltes facetes que fan de retrats un assumpte tan diferent ... L'estímul d'aquestes imatges és el que passa abans de prémer el botó: fomentar que la gent es mogui davant la càmera de forma natural. Cal seduir les persones perquè actuïn de manera natural i autèntica. Amb delicadesa i passió, Schäfer fa ressaltar el caràcter. En els seus retrats, les persones surten com de veritat són: no sempre perfectes, no sempre guapes ... millor encara, autèntics éssers humans.

Com a artista, a Schäfer li encanta la presentació del moviment en el temps i el joc sense fi del enfocat i el desenfocat. La seva PhotoArt resulta freqüentment de diferents moviments del subjecte i de la càmera. Els molts diversos motius juguen entre realitat i abstracció. El resultat d'apilar i intercalar motius menys té a veure amb la fotografia clàssica, que amb la creació d'imatges amb la llum.

Fa més de 30 anys, Norbert Schäfer treballa, amb gran èxit, com a artista i fotògraf. En els seus estudis de Düsseldorf i Cala Rajada treballa, també, com a fotògraf publicitari internacional per a empreses i marques prestigioses com ara Bayer, Coca Cola, Volkswagen per nomenar algunes.Ha realitzat exposicions a tot el món, a Alemanya, Espanya, Regne Unit, Austràlia, Iran ...


                          



COMISSARIAT: CULTUR UPCultur UP és l'associació cultural que ha comissariat i organitzat aquesta exposició.
Cultur UP és una entitat sense ànim de lucre motivada per convertir la cultura en una forma de vida, per fomentar una cultura de qualitat des de l'àmbit local al global i per intentar apropar la cultura a la societat sempre de forma positiva UP.






Amb el suport del Consell de Mallorca