Serà visible des de Capdepera la matinada del dia 27 al 28 de setembreL'extraordinari Eclipsi Total de Lluna serà visible desde Mallorca el proper dilluns, 28 de setembre (matinada del diumenge al dillina).

Resultarà especialment espectacular al coincidir amb la màxima aproximació de la Lluna a la Terra (Perigeo), i se situarà a 356.800 km del nostre planeta. Normalment la distància mitjana Terra-Lluna és de 400.000 km.
En consequència, la Lluna plena pareixerà un 15% més gran i fins un 30% más lluminosa
 
L'Observatori Astronómic de Mallorca (OAM), prepararà un ventall de telescopis a l'àgora del Planetari per a facilitar la visió en gran camp de totes las fasses de l'Eclipsi Lunar des de les 2h fins les 6h de la matinda del dilluns. En aquest horari se posaran el línia el Sol, la Terra i la Lluna, i el nostre satèl·lit travessarà el con d'ombra projectat en l'espai per la Terra, produint-se un eclipsi total de Lluna.
 
Les fasses de l'Eclipsi Total de Lluna serán (hora local):
 
03.07 hores: inici fase d'ombra
04.47 hores: màxim de l'eclipsi
05.23 hores: final fase d'ombra
06.27 hores: final eclipsi.
 
L'Observatori de Mallorca instal·larà tres grups de telescopis a cel obert: reflectors Newton, refractors i telescopis Schimtd-Cassegrain que estarán a disposició del públic, que serà ajudat per monitors.
 
Un fenòmen semblant no se repetirà fins l'any 2033.
 
Més informació a www.oam.es