PARLAMENT DE JAUME MATEU, PRESIDENT DE L'OCB


fotografia www.racocatala.cat

Hem tornat a fer un clam històric a favor de la nostra llengua. Moltíssimes gràcies a tots per fer-ho possible. No us hem comptat, però som una veritable gernació els que hem tornat a fer un crit incontestable per la nostra dignitat com a poble.

La força indestructible que hem congregat ens omple de raons

PRIMER, per exigir al president Bauzá, que avui ens ha tancat les portes, que ens rebi en pocs dies per lliurar-li tant el manifest que ara llegirem com per transmetre-li la potència de la vostra veu. Ha ignorat més de 12.000 al·legacions a la proposta de modificació de la llei de la Funció Pública, però no podrà ignorar aquesta històrica resposta a les seves escomeses contra la nostra llengua.

I DESPRÉS, perquè també en prenguin bona nota els diputats i diputades del nostre Parlament que ben aviat hauran de votar la llei de la ignomínia, la que exclou la nostra llengua, la catalana, de la nostra administració pública. Sobre la consciència d’aquestes diputades i d’aquests diputats recau la voluntat responsable de servir les Illes Balears, la seva gent, la seva llengua i la seva cultura, o, contràriament, si volen permetre que els nostres drets lingüístics com a catalanoparlants siguin ignorats i ens convertesquin en ciutadans de segona categoria.



Fotografia www.racocatala.cat


Pensau també que aquesta multitudinària manifestació no és el final de res, sinó el començament d’una nova actitud en la defensa de la llengua catalana, que és la nostra. A partir d’ara hem de ser molt més rigorosos i ferms a l’hora de plantar-nos davant de qualsevol greuge o negligència vers la nostra parla. El setge al català als mitjans de comunicació i a l’administració pública ha començat; i es prepara la persecució al català a l’escola. És l’hora, per tant, dels coratjosos, dels que, en temes de llengua, cultura i país, mai no donen el braç a tòrcer. I en aquesta empresa hi hem de dedicar tots els esforços i tot el coratge.



 

Arribats aquí, no podem oblidar de cap manera Jaume Bonet, que fa vint-i-cinc dies està en vaga de fam per defensar la nostra noble causa. No cal dir que tots som en Jaume i que assumim el seu patiment. Que assumim plenament la seva determinació de no claudicar mai i que som capaços de donar-ho tot per Mallorca, per la resta de les illes i pels altres territoris de parla catalana. Mai no podrem retornar-te, Jaume, el que estàs oferint per nosaltres. I per això som nosaltres, els que compartim amb tu l’estima infinita per la nostra terra i per la nostra gent, els que et demanam que no posis en risc la teva vida; que et necessitam per seguir exigint amb la determinació dels indomables la dignitat que ens volen segrestar.

 

Moltes gràcies i que ningú ni defalleixi. Si hi som tots, i avui som multitud, ningú no ens podrà aturar.