Convocatòria subvencions amb fons provinents de l’Estalvi Ètic de Caixa Colonya

L’Estalvi Ètic és una iniciativa de Colonya Caixa Pollença, que desenvolupa activitats de captació de recursos d’estalvi amb dues finalitats: per una banda, l’Ètica, mitjançant la concessió de finançaments, amb els imports dels dipòsits mantinguts pels impositors, i per una altra, la Solidària, a través de subvencions procedents de les donacions dels titulars dels comptes de l’Estalvi Ètic.



Totes aquestes activitats financeres són controlades en les seves aplicacions ètiques pel Comitè Ètic de l’Estalvi Ètic, en el cas concret del projectes subvencionats, les decisions són determinades per l’anomenat Comitè, el qual ha decidit regular les convocatòries amb les següents bases:

Bases

1.- Destinataris
Podran optar a aquesta convocatòria de subvencions les entitats socials de dret privat sense ànim de lucre, no vinculades a administracions públiques ni a empreses privades, legalment constituïdes i inscrites al Registre de centres, serveis i/o entitats amb una antiguitat mínima d'un any en el moment de la publicació de la convocatòria i excepcionalment persones físiques, que desenvolupen activitats en el camp de l'acció social i conservació de l’entorn natural.

2.- Sectors d’atenció
El projecte presentat tindrà com a finalitat millorar la qualitat de vida de les persones en situació de necessitat, així com de l´entorn natural, la potenciació del teixit social i la difusió de l’ Economia Social i Solidària.

3.- Tipus de projecte
Els projectes socials han d’estar relacionats amb els següents conceptes:
3.1.- Inversions per a l'adquisició o per a la reposició d'equipaments
3.2.- Materials de difusió del projecte
3.3.- Difusió de les tasques, tant de caire social com ambiental
3.4.- Contractació laboral de personal tècnic per a l’execució del projecte
3.5.- Despeses relatives a personal voluntari, si n'hi ha en el projecte
3.6.- Formació de personal fix, eventual i voluntari per atendre el projecte

4.- Documentació a presentar
Les entitats que vulguin participar-hi, individualment o conjunta, hauran de presentar:
4.1.- Formulari de presentació del projecte correctament i íntegrament complimentat, acompanyat de la documentació sol·licitada a aquest, (cedit per Colonya).
4.2.- Còpia de convenis que l’entitat té amb altres institucions per desenvolupar el mateix projecte si és el cas.

5.- Terminis
5.1.- La documentació s’haurà de remetre a qualsevol de les oficines de Colonya abans de les 14 hores del proper dimarts 28 de febrer de 2012.
5.2.- La resolució del jurat es comunicarà directament a les entitats, previsiblement abans del 30 de març.
5.3.- La documentació dels projectes que no hagin rebut ajuts podrà ser reclamada en els 30 dies posteriors. En cas contrari, serà destruïda.
5.4.- La subvenció s’aplicarà necessàriament dins l’exercici que s’hagi concedit.

6.- Jurat i dotació
El jurat estarà integrat pel Comitè Ètic de Colonya.

7.- Criteris de valoració
El marc dels criteris de valoració serà “Els Principis de la Carta per un Món Solidari” i es tendrà en compte, l'interès, la utilitat, la qualitat, el caràcter innovador i l'oportunitat de l'activitat per a la qual es demana la subvenció, essent prioritaris els projectes:
7.1.- Que desenvolupen activitats ambientals o socials de sostenibilitat i cohesió social.
7.2.- Que facilitin millores a un major nombre de persones o a zones més infradotades.
7.3.- Que promoguin la integració i la lluita contra la marginació i l'exclusió social.
Volem animar a totes les entitats sol·licitants a que s´impliquin, com més millor, en el desenvolupament de l´Estalvi Ètic.
8.- Obligacions i responsabilitats de les entitats
Les entitats subvencionades tenen les següents obligacions:
8.1.- Presentar-se a l'acte de concessió de les subvencions. En cas de no justificar l'absència en el termini de 5 dies hàbils, s'entendrà que l'entitat renuncia a la subvenció.
8.2.- Signar un acord que detallarà les condicions específiques de cada cas i contrauran el compromís de sotmetre's a les comprovacions i el seguiment que determini el Comitè Ètic.
8.3.- Els imports de les subvencions atorgades s'ingressaran al compte de l´Estalvi Ètic que cada entitat beneficiària tendra oberta a Colonya.
8.4.- Informar els responsables del Comitè Ètic de Colonya sobre qualsevol eventualitat que pugui afectar l'execució del projecte presentat. I permetre la visita de dit Comitè per coneixer-ne en directe l´evolució.
8.5.- Finalitzat el projecte (en tot cas i com a màxim el 31 de Desembre de l’any que s’ingressi la subvenció), els seus promotors hauran de presentar:
8.5.1.- Informe descriptiu i avaluador del procés seguit i dels resultats obtinguts.
8.5.2.- La liquidació detallada de les despeses realitzades, amb els originals i una còpia de les factures o rebuts corresponents al 100% de l'ajut concedit, expedits a nom de l'entitat i d'acord amb la normativa fiscal vigent.
8.6.- La subvenció s'haurà de fer constar a qualsevol informació pública que les entitats beneficiàries facin sobre la realització del seu projecte. Així mateix, el Comitè Ètic es reserva el dret de divulgar, la identitat de les entitats beneficiàries les característiques dels projectes, i les quantitats subvencionades.
9.- Responsabilitats
La responsabilitat civil o penal de les actuacions concretes de cada projecte recaurà exclusivament sobre l'entitat que el promou. Colonya, a través del Comitè Ètic, es reserva el dret de suspendre els ajuts concedits si estima que els treballs en execució no s'ajusten als projectes convinguts o bé son contraris a la legislació vigent i, en aquest cas, podrà exigir la devolució de les quantitats entregades.
10.- Interpretació i dictamen
10.1.- Els projectes que no compleixin íntegrament tots els requisits exposats en aquestes bases quedaran automàticament exclosos de la convocatòria.
10.2.- El jurat queda facultat per resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir en la interpretació de les bases. Les decisions que adopti el Comitè Ètic tindran caràcter executiu i seran inapel·lables. En tots els casos, queda facultat per interpretar i resoldre qualsevol qüestió que pugui sorgir en relació a la concessió i administració dels ajuts atorgats.
11.- El fet de presentar la sol·licitud pressuposa l'acceptació d'aquestes bases.

A la vista de les sol·licituds rebudes, el Comitè Ètic estudia de forma personalitzada cada sol·licitud, atès que els fons destinats a subvencions procedeixen del 50% dels interessos dels comptes, interessos que es paguen a 31 de desembre dintre de l'últim trimestre de l'any.