Demanam a l'Equip de Govern
que es repensi l'augment de quotes






A la darrera Comissió Informativa de Cultura es va informar aquest Grup de la intenció de l’Equip de Govern d’aquest ajuntament d’aprovar importants augments en els preus que paguen els alumnes de l’Escola de Música de Capdepera, que poden ser d’entre un 20 i un 68 %.

 

PSM-Entesa vol mostrar el seu desacord i preocupació per aquesta decisió, que podria dificultar que molts de joves del municipi segueixin acudint a l’Escola de Música per motius econòmics.  Aquesta decisió no només dificultaria l’accés a la cultura a gent de totes les classes socials, sinó que a més posa en perill la tasca realitzada al llarg de les darreres dècades a Capdepera, consistent a formar musicalment molts dels nostres joves, i que tan bons resultats ha donat.

 

Pensam que hi ha alternatives a aquesta solució que no han estat estudiades, com ara mancomunar serveis amb els municipis veïns, com ara Artà i Son Servera, a fi de reduir despeses; o fixar un sistema de quotes basat en els ingressos de les famílies, és a dir, que qui guanyi més pagui més i que qui guanyi menys pagui menys.

 

Per això demanam a l'Equip de Govern que es repensi aquest augment de quotes i torni a convocar la resta de forces polítiques per a parlar-ne i trobar solucions. Un equip de govern com aquest, amb presència d'una força política teòricament progressista, no pot aplicar sense més les mateixes mesures que aplicaria un govern conservador.

 

L'augment de l'aportació dels ciutadans, tant en els serveis culturals com en els esportius, no pot ser l’única opció i per això demanam a l’equip de govern una mica d’imaginació per trobar alternatives, com les que nosaltres proposam, abans de posar traves a la vida cultural d’aquest municipi.