No sabem com no els cau la cara de vergonya! Quin paperet! Bauzà, Salom, Company, Orta i dues-centes persones més munten un sarau que fa empegueir. Diuen els diaris que aquests polítics han assistit al viatge inaugural  del tren elèctric, dos mesos després de que començàs a funcionar aquest servei.

Dues-centes persones han assistit a la festa per a major glòria de quatre ineptes que surten a la foto amb cara de graciosos. Una festa, amb refrigeri inclòs, en una empresa pública que, en paraules del seu gerent, estava a punt de fer fallida.

Han passat nou mesos des que els quatre magnífics tenen competències de govern a la nostra comunitat autònoma i en termes de mobilitat el balanç és: supressió de busos, paralització de les obres del tren de Llevant i la condemna al poble de Son Servera que veu que són incapaços de resoldre el tall de la carretera. Això sí, celebren l’electrificació del tren entre Palma i l’Enllaç, una obra que forma part de l’herència rebuda, herència que avui, mirau com són les coses, han acceptat de bona gana.

Des de la Plataforma pel Tren de Llevant exigim al president del Govern, al conseller de Mobilitat i a la  presidenta del Consell, si és que hi pinta res en aquest tema, que es deixin de fotos i s’apliquin a demanar a Madrid, ara que governen els seus, els doblers necessaris per pagar els deutes amb els contractistes, pagar les expropiacions que es deuen i reprendre de manera urgent les obres del tren de Llevant i, si són capaços, de dur a Mallorca els doblers necessaris per acabar d’electrificar el tren fins a Sa Pobla i Manacor. Llavors podran posar cara de panxacontents i fer-se les fotos que calguin.



Aquest és el comunicat oficial del Govern Balear:

La inauguració del servei elèctric per cobrir la línia Palma-Enllaç estableix les bases del ferrocarril del futur a Mallorca

La inversió total és de cent milions d’euros, i s’estima que, respecte del parc dièsel, s’estalviarà a l’any un 25% en consum energètic i prop del 30 % en manteniment

Amb el viatge que avui trasllada les principals autoritats des de l’estació intermodal de Palma fins a Inca queda inaugurat oficialment el servei integral de tren elèctric de la línia Palma-Enllaç. Aquest fet suposa, sens dubte, un punt d’inflexió en la història del ferrocarril de Mallorca, com va suposar fa cinquanta anys el pas del vapor al dièsel. L’electrificació del servei de tren suposa un canvi radical en l’explotació ferroviària i estableix les bases del ferrocarril del futur a l’illa.

L’acte d’avui ha estat presidit pel president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, acompanyat del president del Parlament de les Illes Balears, Pere Rotger, de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, així com també dels batles dels municipis per on discorre la línia, i altres representants de l’Administració autonòmica, d’institucions públiques i privades, d’organitzacions de la societat civil de Mallorca i de les empreses adjudicatàries de les obres i del servei.

Després de la implementació progressiva d’aquest servei durant els dos darrers mesos, en els quals el tren elèctric ha conviscut amb el dièsel en el trajecte Palma-Enllaç, a partir de demà, 17 de febrer, aquesta línia serà elèctrica de manera general. Per oferir aquest nou servei elèctric, SFM disposarà de cinc unitats de tres cotxes i vuit unitats de quatre cotxes. La inversió total per a la posada en marxa del servei de tren elèctric és de cent milions d’euros, entre compra de material mòbil i electrificació de la línia.