El 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència cap a les dones



Cap Vermell s'adhereix al manifest del Consell de la Joventut de  les Illes Balears tot rebutjant la violència cap a les dones.
Cap Vermell també treu la tarja vermella als maltractadors





EL CONSELL DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS

REBUTJA LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES

___________________________________________________________

El jovent, les associacions juvenils i el CJIB, treballen contra la violència cap a les dones


El 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència cap a les dones, la societat civil s'ajunta per rebutjar qualsevol tipus de violència que pateixen les dones i recordar amb més força les víctimes d'aquesta violència. El Consell de la Joventut de les Illes Balears, com a òrgan de representació i articulador de la societat juvenil, manifesta i renova el compromís que el jovent i les  associacions juvenils han adquirit per lluitar en contra d'aquest tipus d'expressió violenta.

Des del CJIB, volem encoratjar a totes aquelles plataformes, associacions i persones que, com nosaltres, es dediquen a lluitar dia a dia i durant tot l'any per, una societat més igualitària, més solidaria i més justa, per conscienciar a persones, entitats i administracions i denunciant, entre d'altres, els casos de violència cap a les dones.

La violència cap a les dones constitueix un atac contra els drets humans i la dignitat de les dones que la pateixen. Una realitat complexa que demanda amb força una defensa dels drets de les dones i reconstruir un nou model de ciutadania per abordar-la amb garanties, i alhora ens permetin superar les barreres econòmiques, polítiques, religioses i d'estructures socials pernicioses i promotores de violència cap a les dones.

A les Illes Balears aquestes barreres no constitueixen situacions aïllades, estant sistemàticament arrelades dins la nostra societat i poden provocar una acceptació passiva, d'aquesta realitat, dins cada un de nosaltres.

Per tot això des de l'àrea d'igualtat del CJIB, en coherència amb els nostres objectius i funcions, demanem a les administracions que no afluixin en la lluita contra la violència cap a les dones, que hi destinin els recursos necessaris, que persisteixin en crear espais d'opinió que influeixin en la societat, que tingui en compte les organitzacions socials i la societat civil per definir estratègies i que lluitin transversalment des de tots els indrets a on n'és present.

Des del Consell de la Joventut de les Illes Balears, conscients de la nostra responsabilitat com a articuladors de la societat juvenil, seguirem amb el nostre camí de lluita. Treballant per crear debat, opinió i formació dins tot el moviment associatiu juvenil, que de ben segur seran els agents actius més propers. Treballar en l'apoderament, la conscienciació i en l'educació de la població jove és la millor garantia per visualitzar i destruir la violència de gènere. Suma't al canvi i treu targeta vermella!