La Unió Europea finança les PIMES
i activitats comercials amb microcrèdits






Microcrèdits per a activitats comercials

    L'Instrument Europeu de Microfinançament Progress, creat el 2010, augmenta la disponibilitat dels microcrèdits –inferiors a 25.000 euros– per iniciar o ampliar una petita activitat comercial, com un restaurant, un servei de transports, una indústria local o un serveis de cures. L’arxiu PDF adjunt mostra la informació que trobareu a l’adreça de correu: http://www.cbalears.eu/veureInforme.php?cod=2175


Finançament europeu al qual poden accedir les PIME de les Illes Balears



  La Unió Europea disposa de diverses vies i formes de finançament per a les petites i mitjanes empreses. Es pot accedir a un ampli ventall de finançament a través de programes, diferenciats per àrees i pressuposts, que impulsen a les PIME. A continuació es poden observar els diferents tipus de programes.
http://www.cbalears.eu/veureInforme.php?cod=2175


Departament de Premsa

Ajuntament de Capdepera


Més informació:
Instrument Europeu de Microfinançament Progress

L'objectiu d'aquest instrument és facilitar l'accés a un crèdit a persones que volen fundar o ampliar un petit negoci 
L'Instrument Europeu de Microfinançament Progress, creat el 2010, augmenta la disponibilitat dels microcrèdits -per sota de 25.000 euros- per iniciar o ampliar una petita activitat comercial, com un restaurant, un servei de transports, una indústria local o serveis de cures.
 
A la Unió Europea gairebé el 99% de les noves empreses són microempreses o petites empreses, de les quals una tercera part han estat creades per persones en situació d'atur. Encara que el microfinançament és una eina fonamental per impulsar l’esperit emprenedor els crèdits són molt limitats.

La Comissió Europea ha establert el nou Instrument Europeu de Microfinançament en el que es vol facilitar l’accessibilitat al finançament a les persones que desitgen crear una empresa o ampliar la que ja tenen però troben dificultats per accedir als préstecs bancaris, com per exemple dónes empresàries, joves empresaris, empresaris pertinents a un grup minoritari, empresaris amb alguna discapacitat, autònoms, etc.
 
Microfinançament Progress no finança directament als empresaris, sinó que permet a uns proveïdors de microcrèdits seleccionats augmentar els préstecs:
•emetent avals i compartint així el risc de pèrdues amb els proveïdors
•oferint finançament per augmentar els microcrèdits
Puc accedir a Microfinançament Progress?

S’hi pot accedir sempre que es doni alguna de les següents condicions:
•Autònoms i futurs empresaris
•Situació d’atur
•Persones inactives
•Tingui dificultats per obtenir un crèdit convencional (per ser dona, “massa jove o massa major”, discapacitat, membre d’una minoria, etc.).
Com puc sol·licitar un microcrèdit?
 
Actualment, a Espanya, no hi ha cap proveïdor al qual enviar la sol·licitud de microcrèdit. Així que si està interessat en ser proveïdor de microcrèdits, pot informar-se aquí.
 
També pot veure aquí els proveïdors de microcrèdit als diferents països.
 
Mallorca Palau Reial, 17 - 07001 - Palma - Tel. +34 971 78 44 61 - Fax: +34 971 784 343 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pitiüses Arquebisbe Cardona Riera, 19 - 07800 - Eivissa - Tel. + 34 971 199 982 - Fax: +34 971 31 73 84
Menorca Pl. Biosfera, 5 - 07703 - Maó - Tel. +34 971 35 77 79 -
Brussel·les 3-5, ave.Arts, 7th floor, 1210-Brussels - Tel. +32 22 23 14 10 - Fax: +32 22 23 25 24 -