Sebastià Sureda ha d’elegir 

  



 

 

            Després del comunicat conjunt PP-Grup demanant la destitució del regidor Sebastià Sureda pel fet d’estar fent una altra feina remunerada mentre realitza la corresponent a la de regidor amb dedicació quasi exclusiva, des del PSM-Entesa volem manifestar que per ara no exigirem cap dimissió o destitució, però sí requerim tant al Sr. Sureda com al batle, Sr. Fernández, perquè triïn entre una cosa i l’altra, com més aviat millor.

 

            Entenem que és incompatible que el Sr. Sureda faci la seva feina de regidor amb un 75% de dedicació i un sou de més de 1.800 € mensuals mentre també fa de mestre a jornada quasi completa i amb un altre sou similar. És evident que, des d’un punt de vista ètic, aquest no pareix el millor exemple quan bona part de la ciutadania ho passa tan malament per trobar una feina i arribar a final de mes.

 

            Però és que, a més, s’ha de recordar que el Sr. Sureda exerceix competències municipals de tanta importància i que exigeixen tanta dedicació com Vies i Obres, Participació Ciutadana, Cementiri, Teixit Empresarial i Hisenda. No cal ni dir que aquestes responsabilitats necessiten d’una presència constant del regidor en el seu lloc de feina, circumstància que no s'està donant com ja hem pogut comprovar.

 

            Entenem que un regidor amb un 75% de dedicació i que percep més de 1.800 € mensuals ha de tenir com a principal dedicació, per no dir única, la de l’Ajuntament, ja que per això va formar part d’una llista electoral en un lloc destacat. Quan va assumir aquest compromís sabia que, en cas de governar, fer feina per al poble havia de ser la prioritat. Tenir una altra ocupació, en aquest cas la de professor, que exigeix una considerable atenció diària, fa gairebé impossible que pugui desenvolupar les seves tasques municipals de manera encertada i atendre els ciutadans quan aquests ho requereixen.

 

            En definitiva, el Sr. Sureda ha d’elegir, i si vol seguir treballant de professor a un institut, elecció que lògicament respectam, el batle, de forma immediata, li ha de reduir la dedicació a un 25 o un 50%, passant a percebre un sou d’acord amb aquest percentatge. I com a conseqüència d'aquesta reducció d’horari, una part de les seves competències han de ser assumides per altres regidors amb temps suficient per a exercir-les. Com ja vàrem dir en el seu moment, hi ha regidors amb una dedicació massa alta per la quantitat de feina que tenen i per tant no passarà res si ara n’han de fer un poc més.

 

            Creim que l’equip de govern ha d’entendre que aquesta situació és insostenible i esperam que rectifiqui en breu.