MENORCA CHANNEL SWIMMING ASSOCIATION








 Nedar és la meva meditació.
 Convisc amb el silenci i em relaxo amb la respiració







   MENORCA CHANNEL SWIMMING ASSOCIATION. La Menorca Channel Swimming Association és una organització sense ànim de lucre creada amb l'objectiu de:
1 .- Promoure l'interès en la realització del creuament nedant del Canal de Menorca a nivell internacional.
2 .- Assessorar i proporcionar informació a tots aquells nedadors que vulguin realitzar el creuament nedant del canal.
3 .- Promoure i assegurar la seguretat i benestar dels nedadors que realitzin la travessa.
4 .- Garantir el compliment de la normativa i certificar la travessa de tots aquells nedadors que intentin el creuament del canal de Menorca.
5 .- Preservar i garantir la història de tots els intents de  creuament del canal de Menorca.
6 .- Promoure el turisme a Mallorca i Menorca donant a conèixer el nostre fantàstic litoral i serveis complementaris.
7 .- Promoure la realització de reptes de natació en aigües obertes a esportistes afins a l'associació.
8 .- Recuperar la història de la travessia del canal de Menorca amb més de 65 anys d'història.
9 .- Intentar posicionar aquesta travessia dins del calendari de les grans travessies a nivell internacional.

   Aquesta Associació neix amb la finalitat de poder assegurar anualment com a mínim 20 intents de nedadors d'arreu del món.
Com embaixador d'aquesta associació tenim a Miquel Sunyer i Teresa Planas, nedadors d'aigües obertes que han realitzat la travessa d'aquest canal. 
 


HISTÒRIA D'AQUESTA TRAVESSA

   Gràcies a la documentació recopilada per Miguel Sunyer, la Menorca Channel Swimming Assocation intenta recuperar aquesta travessia de més de 40 anys d'antiguitat.
El primer intent satisfactori va ser realitzat per Kendall Mellor, l'octubre de 1968, amb un temps de 16 hores i 18 minuts.
El segon intent satisfactori va ser realitzat per Montserrat Tresseras, el 16 de juliol de 1969, amb un temps de 21 horas i 7 minuts.
El tercer intent satisfactori va ser realitzat per Kevin Murphi, el 8 octubre 1972, amb un temps de 15 hores i 41 minuts
El quart intent satisfactori va ser realitzat per Miquel Sunyer, el 19 de Juliol del 2009, amb un temps record de 12 hores i 19 minuts.
El cinquè intent satisfactori va ser realitzat per Selina Moreno el 3 de juliol del 2010 amb un temps de 18 hores i 20 minuts.
A més tenim constància d'un intent satisfactori d'un grup de 10 nedadors britànics l'11 de juliol de 1973 amb un temps de 16 hores.





La finalitat de la Menorca Channel Swimming Association és la de fer que a partir d'ara tots els intents segueixin les normes de la Channel Swimming  Association (CSF) o de la Catalina Channel Swimming Association (CCSA) amb la finalitat de garantir la puresa d'aquestes travessies